Elkaar steunen

Als je weet dat het einde nadert, verandert ongewild je wereld. In emotioneel opzicht is het misschien de zwaarste opgave waar je ooit voor hebt gestaan. Je ziet, denkt en voelt dingen die je nooit eerder zo hebt ervaren. Relaties met anderen zullen veranderen. Je levenshouding kan anders worden. Hoe ga je hiermee om? Voor jezelf, maar ook voor je naasten. Hoe kunnen zij met jou omgaan? En hoe kun jij er voor anderen zijn?

Prangende vraag: Waarom is het belangrijk om nu alvast na te denken over als je er straks niet meer bent?

Op straat gevraagd: hoe maak je de dood bespreekbaar wetende dat je je dierbaren achter gaat laten?

Praatstuk

Denk je weleens na over de tijd die je nog hebt in dit leven? En over het leven als je er zelf niet meer bent? Nadenken en hierover praten met dierbaren is soms best moeilijk. Dit praatstuk geeft je inspiratie en helpt je bij het bespreekbaar maken van dit onderwerp.

Een uitvaart regelen zoals jij dat graag wil

Je kunt er voor kiezen om je uitvaartwensen te verzekeren. Maar ook zonder verzekering kun je bij DELA een uitvaart naar wens laten regelen. Bekijk de mogelijkheden voor het regelen van een uitvaart zonder verzekering.

In Dubio: Als je weet dat je het leven achterlaat – waar kies je dan voor?

Uitvaartwensen bespreken?

De coöperatieconsulenten van DELA helpen nabestaanden bij de afwikkeling van de nalatenschap. We doen dit kosteloos voor alle uitvaarten die we verzorgen. Daarnaast helpen de coöperatieconsulenten bij het vastleggen van de uitvaartwensen. Je hoeft daarvoor geen lid te zijn van de coöperatie.