• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Liedjes over mama

Deelden jij en je moeder samen een liedje waar je speciale herinneringen aan hebt? En zijn er meer nummers die voor jou een speciale betekenis hebben? Leg ze vast in de Zeven van je Leven. En deel ze met je dierbaren.

 

20 mooie liedjes over moeders

Veel zangers en bands maakten een liedje over moeders of het moederschap. Zo bezingt André Hazes in 'De vlieger' bijvoorbeeld hoe een 8-jarig jongetje zijn overleden mama een brief wil sturen. Of Jan Rot die voor het liedje over zijn overleden moeder de Annie M.G. Schmidtprijs kreeg. Ook Martha Wainwright zingt in het indringende lied 'Proserpina' hoe ze haar overleden mama probeert terug te halen.

Niet in alle nummers wordt gezongen over een overleden moeder. Er zijn ontzettend veel andere liedjes over moeders. Luister daarom onze lijst met 20 mooie liedjes over moeders, om herinneringen mee op te halen.

20 liedjes over mama die je niet mag missen

Artiest Nummer
1. Rolling Stones Mother’s Little Helper
2. Etta James Tell Mama
3. Blondie Mother
4. Jan Rot Stel Dat Het Zou Kunnen 
5. Genesis Mama
6. The Beatles Your Mother Should Know 
7. Céline Dion Mama 
8. Martha Wainwright Proserpina
9. Pink Floyd Mother
10. Queen Mother Love
11. Backstreet Boys The perfect Fan
12. Christina Aguilera Oh Mother
13. Arno Les Yeux De Ma Mère
14. Spice Girls Mama
15. Boudewijn de Groot Moeder
16. Il Divo Mama
17. Tupac Dear Mamma
18. André Hazes De vlieger
19. Cassper Nyovest Mama I Made It
20. Scissor Sisters Take Your Mama
 

Bekijk de hele afspeellijst met liedjes voor mama.

Meer inspiratie

Uitvaartnummers zijn er heel veel. Naast specifieke nummers voor mama, zijn er natuurlijk ook veel liedjes over papa. Of beluister de top 100 uitvaartliedjes. Ga je liever voor Nederlandstalig? Bekijk dan onze top 20 Nederlandse uitvaartnummers.

Hulp bij rouwverwerking

Muziek kan helpen bij de rouwverwerking. Maar hoe je de draad van het leven weer oppakt na verlies is voor iedereen anders. Jouw dierbaren kunnen je helpen bij rouwverwerking. In dit praatstuk omschrijven we onderwerpen en tips om in gesprek te gaan.

Doe muziekinspiratie op

Wat voor muziek past bij het afscheid van jouw dierbare? Op pagina 8 van onze inspiratiegids staan praktische tips over uitvaartmuziek. Je doet niet alleen inspiratie op over uitvaartmuziek, maar ontdekt ook hoe muziek je kan helpen bij het vinden van de juiste woorden. Zo vind je de muziek die bij het leven van je dierbare past.