Nieuwsbericht

Kom proefdraaien!

DELA Vastgoed start met verhuurcampagne winkelcentra.
In drie winkelcentra in Nederland is DELA Vastgoed gestart met het concept ‘Kom Proefdraaien’. Een unieke mogelijkheid voor startende ondernemers om hun eigen winkel op te zetten en te proeven van het ondernemerschap. Tegelijkertijd gaat DELA Vastgoed hiermee de strijd aan tegen leegstand in winkelcentra.

Steeds meer winkelcentra hebben te maken met leegstand van winkels. Niet alleen een doorn in het oog bij de winkeliers, ook het winkelend publiek stoort zich aan de leegstand in het winkelcentrum waar zij hun boodschappen doen. ‘Dat moet en kan anders’, aldus Dennis Kuiten assetmanager winkelcentra bij DELA Vastgoed. ‘Aan de ene kant zien we in verschillende winkelcentra in onze portefeuille structurele leegstand van units, terwijl aan de andere kant startende ondernemers op zoek zijn naar een geschikte locatie om hun eigen onderneming op te starten.’ Met het concept ‘Kom Proefdraaien’ wil DELA Vastgoed startende ondernemers op weg helpen naar een gezonde onderneming.

Hoe werkt het?
In winkelcentrum Meerhoven in Eindhoven, winkelcentrum Groeneweg in Utrecht en winkelcentrum Heksenwiel in Breda staan enkele units leeg die DELA Vastgoed ter beschikking stelt aan ‘Kom Proefdraaien’. Startende ondernemers kunnen maximaal twee jaar gebruik maken van een unit tegen een gereduceerd huurtarief, op voorwaarde dat zij per kwartaal de omzetcijfers bij DELA Vastgoed ter inzage geven. Na deze periode wordt er gezamenlijk gekeken of de ondernemer zijn bedrijf hier voort kan zetten tegen een marktconform huurtarief.

Maar het concept gaat verder dan alleen maar het beschikbaar stellen van enkele vierkante meters. Kuiten: ‘Er zijn veel ondernemers die een goed idee hebben, maar die niet weten wat er allemaal komt kijken bij ondernemerschap. Of die een goed idee hebben, maar geen verstand hebben van marketing en communicatie. Voor al die ondernemers bieden wij maatwerk en nemen we ze mee in het proces. Doordat wij nauw samenwerken met retail marketingspecialist GO!Retail kunnen wij deze ondernemers hulp bieden bij het vervaardigen van communicatiemiddelen of het schrijven van een ondernemersplan.’

Dubbele winst
Met ‘Kom Proefdraaien’ boekt DELA Vastgoed dubbele winst. In de eerste plaats zijn de leegstaande winkels weer verhuurd, wat alleen maar ten goede komt aan de leefbaarheid van de winkelcentra. In de tweede plaats, en dat is de échte winst, worden startende ondernemers geholpen bij het realiseren van hun droom. Een eigen onderneming, niet meer vanuit de zolderkamer, maar op een opvallende plek in een winkelcentrum zodat ze hun unieke producten of diensten op een opvallende manier aan de man kunnen brengen. ‘Kom Proefdraaien’ wordt in de Utrecht, Breda en Eindhoven als pilot ingezet. Als blijkt dat dit concept succesvol is, wordt het mogelijk ook in andere steden uitgerold.

Kijk voor meer informatie op www.komproefdraaien.nl

To top

Eerdere berichten


To top