Nieuwsbericht

Mooie aanvulling op winkelportefeuille DELA Vastgoed

Op donderdag 29 maart zijn we eigenaar geworden van drie winkelcomplexen in Nederland. Het gaat om een complex aan Hooge Steenweg 6 – 8/Korenstraatje 13 in Den Bosch, Oudegracht 118 in Utrecht en Promenade 27a - 29 in Heerlen.

In Den Bosch mogen we een deel aan de winkel van Miss Etam toevoegen. De winkel is gelegen aan één van de bekendste, drukste en gezelligste winkelstraat in Den Bosch. In de directe nabijheid zijn onder meer een HEMA en The Sting gevestigd. Op woensdag is er altijd markt in Den Bosch.
Ga je winkelen in Den Bosch dan mag een échte “Bosche Bol” natuurlijk niet ontbreken.

Utrecht is een mooie stad in het midden van Nederland met gezellige kleine straatjes waar je doorheen kunt lopen en bijzondere grachten waar je langs kunt slenteren. Daarnaast is Utrecht ook een van de leukste shopsteden van Nederland. De winkelruimte aan de Oudegracht in Utrecht is verhuurd aan Flying Tiger. De horeca ruimte aan de gracht is verhuurd aan restaurant Den Draek. Een restaurant in de prachtige werfkelders met een oud Utrechts tintje. Boven de winkelruimte zijn 7 studentenappartementen gerealiseerd door de verkoper.

Heerlen heeft voor ieder wat wils. De liefhebber van winkelen is in het centrum van Heerlen snel verkocht met naast de vele modezaken en warenhuizen, leuke kleine boetiekjes, aparte zaakjes en speciale markten. In Heerlen zijn we al voor een gedeelte eigenaar van het pand van Miss Etam. Door de aankoop kunnen we nu de winkel verder uitbreiden. De winkelruimte is gevestigd tegenover de nieuwe H&M vestiging en het warenhuis Berden.

De koopsom van deze drie complexen bedraagt € 10,6 miljoen k.k., hetgeen overeenkomt met een bruto aanvangsrendement van ongeveer 5,3%.

Frank Hendriksen: ”Na de verkoop van de Solit portefeuille in 2017 is de portefeuille van DELA Vastgoed ongeveer € 1,0 miljard groot. Over 2017 heeft DELA Vastgoed een uitstekend resultaat behaald door de MSCI benchmark voor zowel standing als all investments te verslaan. Met deze aankoop geeft DELA Vastgoed verder invulling aan het beleid, namelijk investeren in de top 27 beste winkelgebieden in Nederland en het investeren in goed functionerende (wijk)winkelcentra.”

De verkopende partij van de drie objecten is Tenstone/SafeHarbour. KroesePaternotte trad op als adviseur van de verkoper. Houthoff heeft DELA Vastgoed geadviseerd bij deze aankoop.

To top

Eerdere berichten


To top