Nieuws

Nieuwsoverzicht


Mooie aanvulling op winkelportefeuille DELA Vastgoed

Op donderdag 29 maart zijn we eigenaar geworden van drie winkelcomplexen in Nederland. Het gaat om een complex aan Hooge Steenweg 6 – 8/Korenstraatje 13 in Den Bosch, Oudegracht 118 in Utrecht en Promenade 27a - 29 in Heerlen.

In Den Bosch mogen we een deel aan de winkel van Miss Etam toevoegen. De winkel is gelegen aan één van de bekendste, drukste en gezelligste winkelstraat in Den Bosch. In de directe nabijheid zijn onder meer een HEMA en The Sting gevestigd. Op woensdag is er altijd markt in Den Bosch.
Ga je winkelen in Den Bosch dan mag een échte “Bosche Bol” natuurlijk niet ontbreken.

Utrecht is een mooie stad in het midden van Nederland met gezellige kleine straatjes waar je doorheen kunt lopen en bijzondere grachten waar je langs kunt slenteren. Daarnaast is Utrecht ook een van de leukste shopsteden van Nederland. De winkelruimte aan de Oudegracht in Utrecht is verhuurd aan Flying Tiger. De horeca ruimte aan de gracht is verhuurd aan restaurant Den Draek. Een restaurant in de prachtige werfkelders met een oud Utrechts tintje. Boven de winkelruimte zijn 7 studentenappartementen gerealiseerd door de verkoper.

Heerlen heeft voor ieder wat wils. De liefhebber van winkelen is in het centrum van Heerlen snel verkocht met naast de vele modezaken en warenhuizen, leuke kleine boetiekjes, aparte zaakjes en speciale markten. In Heerlen zijn we al voor een gedeelte eigenaar van het pand van Miss Etam. Door de aankoop kunnen we nu de winkel verder uitbreiden. De winkelruimte is gevestigd tegenover de nieuwe H&M vestiging en het warenhuis Berden.

De koopsom van deze drie complexen bedraagt € 10,6 miljoen k.k., hetgeen overeenkomt met een bruto aanvangsrendement van ongeveer 5,3%.

Frank Hendriksen: ”Na de verkoop van de Solit portefeuille in 2017 is de portefeuille van DELA Vastgoed ongeveer € 1,0 miljard groot. Over 2017 heeft DELA Vastgoed een uitstekend resultaat behaald door de MSCI benchmark voor zowel standing als all investments te verslaan. Met deze aankoop geeft DELA Vastgoed verder invulling aan het beleid, namelijk investeren in de top 27 beste winkelgebieden in Nederland en het investeren in goed functionerende (wijk)winkelcentra.”

De verkopende partij van de drie objecten is Tenstone/SafeHarbour. KroesePaternotte trad op als adviseur van de verkoper. Houthoff heeft DELA Vastgoed geadviseerd bij deze aankoop.

Geplaatst op 3 april 2018 LEES MEER


DELA Vastgoed presteert over 2017 beter dan de benchmark

DELA Vastgoed heeft 2017 positief afgesloten. De belangrijkste doelstellingen zijn behaald. De begroting is gerealiseerd mede doordat de leegstand (5,8%) lager is uitgekomen. Het fondsrendement bedraagt over 2017 6,7%. Dit is opgebouwd uit 5,7% direct rendement, -1,6% verkoopresultaat en 2,6% indirect rendement. DELA Vastgoed heeft het met haar “standing investments” 0,8% beter gedaan dan de benchmark. Met “all investments” zat DELA vastgoed over 2017 op de benchmark.

Met de verkoop van de Solit portefeuille (ruim € 200 mln.) is 2017 een jaar van transformatie. Een jaar waarin de eerder ingezette “de-risk” strategie versneld is uitgevoerd. Inmiddels voldoet 80% van de portefeuille van DELA Vastgoed aan het portefeuillebeleid dat zich richt op non-food winkels in de 27 betere winkelsteden in Nederland en food-anchored wijkwinkelcentra. We hebben een goede stap voorwaarts gezet op het vlak van duurzaamheid door de GRESB score met 60% te verbeteren.

De “core” retail portefeuille had ultimo 2017 een waarde van circa € 1 mrd. Voor verdere groei van het belegd vermogen is DELA vastgoed aangewezen op investeringen van derden. Op dit moment wordt een onderzoek uitgevoerd om te bezien op welke wijze daar verder inhoud aan kan worden gegeven.

DELA Vastgoed is een 100% dochter van DELA Natura- en levensverzekeringen N.V. en heeft 25 medewerkers in dienst.

Geplaatst op 20 maart 2018 LEES MEER


DELA Vastgoed verwerft Herestraat 1 in Groningen

DELA Vastgoed heeft door de aankoop van Herestraat 1 in Groningen de bestaande winkelportefeuille verder versterkt.

Het rijksmonument beschikt over een markante gevel en is gelegen op de kruising Herestraat, Tussen Beide Markten en Grote Markt in het hart van het winkelgebied Groningen Centrum. De verkoper is een particuliere belegger. De winkelruimte van 449 m² wordt sinds begin jaren 80 gebruikt door de huurder First in Jeans, de jeans specialist van Groningen.

Directievoorzitter Frank Hendriksen: “De aankoop past in onze strategie waarin we een core retail portefeuille opbouwen in de belangrijkste winkelsteden van Nederland”. In 2016 kocht DELA Vastgoed al 9 complexen in het centrum van Groningen.

Kooistra Feenstra en Houthoff adviseerde DELA Vastgoed bij deze transactie, de verkoper werd geadviseerd door Trip Advocaten & Notarissen.

Geplaatst op 5 februari 2018 LEES MEER


DELA Vastgoed verkoopt 36 woningen

DELA Vastgoed heeft 36 appartementen en 16 garageboxen gelegen aan de Van der Lindenlaan in Hilversum verkocht aan een particuliere belegger. Het complex was sinds 1982 in het bezit van DELA Vastgoed.

Met de verkoop heeft DELA Vastgoed invulling gegeven aan het ingezette beleid om zich volledig te richten op de optimalisatie van de bestaande winkelportefeuille.

Directievoorzitter Frank Hendriksen: “Deze verkoop past in onze huidige strategie waarin we ons volledig op retail richten.” Deze retail portefeuille bestaat uit een mix van food georiënteerde winkelcentra en non food locaties in de betere winkelgebieden. Onderdeel van de optimalisatie van de bestaande portefeuille is de realisatie van woningen boven winkels voor de eigen portefeuille.

TW Residential trad op namens koper. Colliers International en Houthoff adviseerden DELA Vastgoed bij de transactie. 

Geplaatst op 1 februari 2018 LEES MEER


Nieuwe aanbesteding portefeuille DELA Vastgoed

Met ingang van januari 2018 heeft DELA Vastgoed het vastgoedmanagement van haar retail portefeuille opnieuw aanbesteed. Voor de 12 winkelcentra en circa 150 solitaire winkelpanden is een meerjarig partnerschap aangegaan met vastgoedbeheerders Colliers en MVGM.

 

Binnen de nieuwe koers van DELA Vastgoed staat waarde optimalisatie centraal. Het outsourcen van het technisch beheer van de solitaire portefeuille en de concentratie van het vastgoedmanagement bij twee specialisten past binnen deze nieuwe koers.

Aan de hand van een nieuwe werkmethodiek welke gebaseerd is op een partnership met onze propertymanagers wil DELA Vastgoed meer van ‘uitvoering naar regie’. Hierdoor wordt de executiekracht van DELA Vastgoed vergroot ten aanzien van de strategische uitdagingen welke er binnen de portefeuille liggen.

 

 

Geplaatst op 23 januari 2018 LEES MEER


To top

Eerdere berichten


To top