Nieuws

Nieuwsoverzicht


Modeformule Norah opent winkel in winkelcentrum Polderplein, Hoofddorp

Wij feliciteren Norah met deze mooie winkel in het winkelcentrum Polderplein. DELA Vastgoed heeft met Moderetailer Norah overeenstemming bereikt over de langjarige huur van de winkel in het centrum van Hoofddorp.

De winkel ligt in winkelcentrum Polderplein aan Polderplein 111 en heeft een vloeroppervlakte van 321 m² op de begane grond. Voor Norah wordt dit de 41ste winkel in Nederland. Norah is een Nederlands modemerk, dat onderdeel is van Buur Retail. Buur Retail is een sterk groeiende fashionretailer voor damesmodemerken. Buur Retail heeft het gehele proces van design tot eindproduct in eigen beheer.

Cushman & Wakefield adviseerde DELA Vastgoed bij deze transactie. Buur Retail voerde de transactie zelfstandig uit namens de eigen winkelformule.

Geplaatst op 9 januari 2018 LEES MEER


Herontwikkeling Muntplein Amsterdam

DELA Vastgoed B.V. is sinds 1998 eigenaar van het rijks monumentale pand gelegen aan Muntplein 2-4/Kalverstraat 223 te Amsterdam. Het gebouw aan Muntplein 2-4 is in 1895 opgetrokken naar een ontwerp van H.P. Berlage als kantoorgebouw van de Assurantie Maatschappij tegen Brandschade en op het Leven: de “Nederlanden van 1845”, een rechtsvoorganger van Nationale Nederlanden. In 1911 is het gebouw door dezelfde architect versoberd en aan de achterzijde vergroot (Kalverstraat 223). Het gebouw bestaat nu uit drie winkelunits op de begane grond en leegstaande kantoorruimten op de vier bovengelegen verdiepingen.

Een gebouw met een mooie historie, maar wel gedateerd en leegstaand. Om de leegstand aan te pakken is er door DELA Vastgoed gekeken naar de mogelijkheid om  de kantoorruimte te herontwikkelen naar 16 appartementen.

Op het gebouw is door De Staat de publiekrechtelijke beperking “besluit op basis van monumentenwet 1988” gevestigd. Dat betekent dat voor bouwkundige aanpassingen extra vooroverleg met de Commissie voor Welstand en Monumenten noodzakelijk is. Na overleg met de commissie zijn de ontwerptekeningen opgesteld en goedgekeurd en is in opdracht van DELA Vastgoed door adviseur Objectum (bouwadvies en procesmanagement) een plan van aanpak opgesteld.

Inmiddels zijn de sloopwerkzaamheden afgerond en kan, nadat de omgevingsvergunning is verstrekt, het opbouwen van de appartementen gaan beginnen. De verwachting is dat de eerste bewoners in 2018 kunnen gaan genieten van het wonen op een unieke locatie in hartje Amsterdam.

Geplaatst op 23 november 2017 LEES MEER


Uitbreiding horecazaak Hermanus Boexstraat in Eindhoven

Al jaren is DELA Vastgoed eigenaar van het horecapand aan de Nieuwstraat/   Hermanus Boexstraat in Eindhoven. Samen met de ondernemer van Zoet & Zout zagen we dat de horecagelegenheid uit haar huidige jasje groeide. Door gebruik te maken van het gezellige terras in de zomer ging het nog, maar in de wintermaanden bleek de horecazaak toch echt te klein. Mede door het leegkomen van het naastgelegen pand en de bemiddeling door RSP makelaars was dit een mooie gelegenheid om meer ruimte te creëren. Als straks de verbouwing is afgerond beschikt Zoet & Zout over 150m² extra ruimte. De begane grond wordt uitgebreid met 80m², in de kelder wordt de keuken gerealiseerd en op de eerste etage komen extra sanitaire voorzieningen. Het contact met de ondernemer loopt al enige  en dit heeft er toe geleidt dat we wederom het vertrouwen naar elkaar hebben uitgesproken door een lange nieuwe huurovereenkomst aan te gaan. 

De verbouwing staat gepland na de kerstvakantie. In januari sluit de horecazaak één week haar deuren. Daarna is iedereen weer van harte welkom voor een kopje koffie, vers gebak of voor een heerlijke lunch of diner. 

Geplaatst op 25 oktober 2017 LEES MEER


DELA Vastgoed wint NRW Jaarprijs 2017

DELA Vastgoed en AM Real Estate Development hebben de NRW Jaarprijs 2017 gewonnen voor de herontwikkeling van winkelcentrum Kerkelanden in Hilversum. Deze prijs werd bekend gemaakt tijdens het jaarcongres van de Nederlandse Raad van Winkelcentra (NRW).

De NRW Jaarprijs is dé nationale erkenning voor de beste retailontwikkeling in Nederland. Winnaars van deze NRW Jaarprijs worden gezien als een kwaliteitsbenchmark en hebben een aantoonbare voorbeeldfunctie voor de bedrijfstak. Jos Sentel (juryvoorzitter): 'Een inspirerend voorbeeld voor soortgenoten in heel Nederland'.

Kerkelanden
Het Hilversumse winkelcentrum is vanaf het oorspronkelijke bouwjaar in 1973 in eigendom van DELA Vastgoed. Kerkelanden draaide goed maar de meeste ondernemers hadden behoefte aan extra winkelruimte. Voor DELA Vastgoed reden om AM Real Estate Development te betrekken bij de herontwikkeling en uitbreiding van het winkelcentrum.

Eigentijds en duurzaam
DELA Vastgoed gaf als opdracht aan de ontwikkelaar mee om het winkelcentrum te optimaliseren en waar mogelijk te verduurzamen. Het winkelcentrum werd met circa 2.300 m² uitgebreid en de uitstraling en invulling van het centrum zijn eigentijds en toekomstbestendig gemaakt. Het nieuwe Kerkenlanden kent ruime opgezette en lichte passages, een centraal gelegen vers cluster met hoogwaardige vers specialisten, sfeervol plein waar ontmoeten en verblijven centraal staat met openbare toiletten en voldoende en gratis parkeergelegenheid rondom het winkelcentrum. Ook is er een mos-sedum dak aangebracht en de kantoorruimte boven het winkelcentrum kreeg een woonbestemming.

Erkenning
Vincent Kriek DELA Vastgoed “Winkelcentrum Kerkelanden heeft de eigentijdse uitstraling gekregen die we beoogden met een winkelaanbod dat naadloos aansluit op de behoefte van de consument. We zijn ervan overtuigd dat er een plek is gecreëerd waar mensen graag zullen verblijven. We zijn trots op het eindresultaat én de erkenning die we met deze prestigieuze prijs van onze vakgenoten krijgen.”

Jan Ruitenberg namens AM RED “We hebben zowel de consument als de winkeliers actief bij de herontwikkeling betrokken. De winkels in Winkelcentrum Kerkelanden konden gedurende de gehele renovatie geopend blijven en consumenten werden steeds geïnformeerd over de voortgang van het proces. Deze herontwikkeling zet een nieuwe standaard neer voor de herontwikkeling van bestaande wijkwinkelcentra in Nederland. Wij voelen ons zeer vereerd door de waardering die wij van de NRW hebben gekregen.”

Na een bouwperiode van 2,5 jaar werd Kerkelanden op 12 en 13 mei jl. feestelijk heropend, volledig in stijl met de ambitie, in het hart van het centrum samen met ondernemers, bewoners, klanten en bouwers.

Geplaatst op 8 september 2017 LEES MEER


DELA Vastgoed verkoopt portefeuille aan Lone Star Funds

DELA Vastgoed en Lone Star hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van een vastgoedportefeuille bestaande uit 73 solitaire winkels, 4 winkelcentra, ruim 15.000 m² kantoorruimte, 2 parkeergarages en 90 woningen. DELA Vastgoed geeft met deze verkoop invulling aan haar strategie om zich verder te richten op haar kernportefeuille.

Het gaat in deze transactie om een aanzienlijke portefeuille. De 73 solitaire winkels zijn gelegen door het hele land. De winkelcentra liggen in Goes, Helmond, Eindhoven en Amsterdam. De totale oppervlakte van deze portefeuille bedraagt circa 90.000 m² bvo. De 90 woningen liggen voornamelijk boven de solitaire winkels. Verder bestaat de portefeuille uit 15.500 m² bvo kantoorruimte in Amsterdam. De twee parkeergarages, met ruim 1.100 parkeerplaatsen zijn gelegen in Amsterdam en Eindhoven. Het transport van de portefeuille heeft plaatsgevonden op 1 september jl.

DELA Vastgoed werd geadviseerd door JLL, Houthoff Buruma en PWC. BNP Paribas Real Estate, De Brauw Blackstone Westbroek en Loyens Loeff voorzagen Lone Star van commercieel, juridisch en fiscaal advies.

De aankoop biedt Lone Star Funds de kans een omvangrijke winkelportefeuille in Nederland op te bouwen waar zij waarde aan wil gaan toevoegen door actief asset management en asset rotatie. Propertize zal de portefeuille namens Lone Star beheren.

DELA Vastgoed geeft met deze transactie invulling aan haar strategie om meer focus aan te brengen en zich volledig te richten op haar kernportefeuille, te weten op solitaire winkels in een aantal geselecteerde winkelsteden van Nederland en wijkwinkelcentra met een dominante ‘food’ component. Frank Hendriksen, directievoorzitter van DELA Vastgoed: “Deze verkoop past naadloos in onze strategie die vanaf 2014 is ingezet. Na een periode van actieve verkoop staat onze kernportefeuille nu in het teken van groei en optimalisatie, door toekomstige aankopen en verbetering van objecten en portefeuilles.”

Geplaatst op 1 september 2017 LEES MEER


To top

Eerdere berichten


To top