Nieuws

Nieuwsoverzicht


ZARA opent winkel in voormalige bibliotheek

DELA Vastgoed is trots dat ZARA en ZARA Home (woonaccessoires) haar winkels heeft geopend in de voormalige bibliotheek in Zwolle.

De totale oppervlakte van de ZARA winkel bedraagt circa 4.000m² over drie lagen verspreid. In het naastgelegen pand is Zara Home gevestigd.

Het pand gelegen aan de Diezerstraat in Zwolle waarin de voormalige bibliotheek zat, betreft een Rijksmonument dat in nauwe samenwerking met Zara en I.V.N. INTER VASTGOED NEDERLAND is herontwikkeld.

 

 

Geplaatst op 21 augustus 2017 LEES MEER


Genomineerde NRW Jaarprijs 2017

Op donderdag 7 september wordt tijdens het Jaarcongres de winnaar van de NRW Jaarprijs 2017 bekend gemaakt in Theater Amsterdam. Genomineerd zijn; Nowadays in Amsterdam, Beverhof in Beverwijk, Hanzewijk in Kampen, AaBe fabriek in Tilburg en ons project Kerkelanden in Hilversum

Kerkelanden moet de NRW Jaarprijs 2017 winnen omdat: “Kerkelanden is in 1973 gebouwd. De uitstraling en lay-out waren ondanks eerdere herontwikkelingen, gedateerd. Toch functioneerde het centrum naar behoren. Diverse ondernemers hadden daarom behoefte aan extra winkelruimte. De opgave was uiteindelijk om te komen tot een herontwikkeling van het centrum met een beperkte uitbreiding. Tijdens de realisatie van de renovatie moest het centrum volledig blijven functioneren. De sterk bestaande functie van het winkelcentrum, als huiskamer van de wijk, moest na de herontwikkeling blijven bestaan en zo mogelijk nog verder worden versterkt.
Om de herontwikkeling tot een succes te maken is er een klankbordgroep met omwonenden en de gemeente opgericht waarbij de plannen van Gemeente Hilversum en DELA Vastgoed zijn getoetst. De plannen zijn enthousiast ontvangen. Uiteindelijk heeft de herontwikkeling gezorgd voor een krachtige impuls van de zittende ondernemers waarbij vrijwel alle ondernemers hun inrichting hebben vernieuwd.”

Betrokken partijen:
• Ontwikkelaar/Verhuur AM Real Estate Development
• Eigenaar DELA Vastgoed
• Management/beheerder Colliers lnternational
• Sum+ Architecten
• Bouwbedrijf Pennings

Kijk voor een impressie op de Kerkelanden website

 

 

 

Geplaatst op 27 juli 2017 LEES MEER


Nieuwe appartementen op het Muntplein in Amsterdam

DELA Vastgoed B.V. is sinds 1998 eigenaar van het rijks monumentale pand gelegen aan Muntplein 2-4/Kalverstraat 223 te Amsterdam. Het gebouw aan Muntplein 2-4 is in 1895 opgetrokken naar een ontwerp van H.P. Berlage als kantoorgebouw van de Assurantie Maatschappij tegen Brandschade en op het Leven: de “Nederlanden van 1845”, een rechtsvoorganger van Nationale Nederlanden. In 1911 is het gebouw door dezelfde architect versoberd en aan de achterzijde vergroot (Kalverstraat 223). Het gebouw bestaat nu uit drie winkelunits op de begane grond en leegstaande kantoorruimten op de vier bovengelegen verdiepingen.

Een gebouw met een mooie historie, maar wel gedateerd en leegstaand. Om de leegstand aan te pakken is er door DELA Vastgoed gekeken naar de mogelijkheid om  de kantoorruimte te herontwikkelen naar 16 appartementen.

Op het gebouw is door De Staat de publiekrechtelijke beperking “besluit op basis van monumentenwet 1988” gevestigd. Dat betekent dat voor bouwkundige aanpassingen extra vooroverleg met de Commissie voor Welstand en Monumenten noodzakelijk is. Na overleg met de commissie zijn de ontwerptekeningen opgesteld en goedgekeurd en is in opdracht van DELA Vastgoed door adviseur Objectum (bouwadvies en procesmanagement) een plan van aanpak opgesteld.

Inmiddels zijn de sloopwerkzaamheden afgerond en kan, nadat de omgevingsvergunning is verstrekt, het opbouwen van de appartementen gaan beginnen. De verwachting is dat de eerste bewoners in 2018 kunnen gaan genieten van het wonen op een unieke locatie in hartje Amsterdam.

Geplaatst op 10 juli 2017 LEES MEER


Winkelcentrum Kerkelanden in Hilversum genomineerd voor de NRW Jaarprijs 2017

Met gepaste trots mogen we melden dat DELA Vastgoed met het Winkelcentrum Kerkelanden in Hilversum is genomineerd voor de NRW Jaarprijs 2017!

Op dinsdag 30 mei zijn tijdens de NRW ontbijtsessie 2017 op de PROVADA de genomineerden bekend gemaakt.

Winkelcentrum Kerkelanden is een mooi gerenoveerd winkelcentrum met een bredere variatie in het winkelaanbod. De uitstraling, invulling en opzet van het centrum zijn weer eigentijds en toekomstbestendig gemaakt. Het is de ambitie van DELA Vastgoed om het vernieuwde winkelcentrum Kerkelanden het kloppend hart van de wijk te laten zijn en er een plek is gecreëerd waar mensen graag verblijven.

Geplaatst op 30 mei 2017 LEES MEER


Feestelijke opening Winkelcentrum Kerkelanden

Na een bouwperiode van 2,5 jaar is het winkelcentrum Kerkelanden op 12 en 13 mei feestelijk geopend. Ondernemers en bewoners kijken terug op een gezellig en feestelijk weekend.

Geplaatst op 14 mei 2017 LEES MEER


To top

Eerdere berichten


To top