Nieuws

Nieuwsoverzicht


Interview met directeuren Frank Hendriksen en Ellen Nijenhof

Voor de oktober uitgave van het magazine van PropertyNL hebben Frank Hendriksen (directievoorzitter) en Ellen Nijenhof (directeur operations) een interview gegeven. 
Wil je het gehele interview lezen, klik dan op de link: interview 

 

 

Geplaatst op 19 december 2016 LEES MEER


Spaanse modeketen huurder in Heuvelstraat Tilburg

De Spaanse modeketen Zara is huurder geworden van het prominente hoekpand gelegen aan de Heuvelstraat 63 te Tilburg. 

Na een bouwperiode van ruim zes maanden zijn twee winkelpanden in eigendom van DELA Vastgoed samengevoegd, waarbij een totale oppervlakte is gerealiseerd van circa 2.300m² verdeeld over drie lagen. Naar verwachting opent ZARA medio 2017 haar winkel.

Onlangs heeft Zara de twee naastgelegen panden aan de Willem II Straat gehuurd om, middels doorbraak, de optimale maatvoering te kunnen creëren.

Geplaatst op 16 december 2016 LEES MEER


Mark Esmeijer vertrekt bij DELA Vastgoed

DELA vastgoed heeft per 1 oktober 2016 haar gehele portefeuille eengezinswoningen ingebracht in het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund). Deze transactie die een waarde vertegenwoordigt van € 121 mln, heeft ook tot gevolg dat Mark Esmeijer, manager Wonen bij DELA vastgoed, per diezelfde datum in dienst treedt bij Amvest als transactiemanager.

Geplaatst op 4 oktober 2016 LEES MEER


DELA verkoopt woningen aan Amvest

DELA verkoopt woningen aan Amvest en participeert in  Amvest Residential Core Fund

Coöperatie DELA gaat voor haar woningbeleggingen samenwerken met Amvest. DELA heeft besloten de komende jaren een omvangrijke positie op te bouwen in het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund). In eerste instantie wordt voor € 121 miljoen de bij dochter DELA Vastgoed opgebouwde woningportefeuille in het ARC Fund ingebracht.

Verder gaat DELA een commitment aan om ook de komende jaren te investeren in dit fonds. Hiermee geeft DELA invulling aan haar ambitie om het aandeel woningbeleggingen in de komende jaren fors uit te breiden.

DELA belegt sinds de oprichting van de coöperatie in 1937 in vastgoed. Deze waardevaste belegging past goed bij de verzekeringsverplichtingen van DELA. Dochter DELA Vastgoed beheert de vastgoedportefeuille van de coöperatie. Deze heeft een omvang van circa € 1,3 miljard en bestaat voornamelijk uit individuele winkelpanden en winkelcentra. In het laatste decennium is door DELA Vastgoed ook een kwalitatief goede woningportefeuille opgebouwd met 543 vrije sector eengezinswoningen.

Om deze woningportefeuille sneller te kunnen laten groeien en verder te spreiden heeft DELA onlangs besloten te gaan participeren in het Amvest Residential Core Fund en de woningportefeuille van DELA Vastgoed in het genoemde fonds onder te brengen. Door deze transactie kan DELA Vastgoed zich volledig richten op haar kernactiviteiten in winkelvastgoed.

Frank Hendriksen, directievoorzitter van DELA Vastgoed: “Coöperatie DELA heeft aangegeven het aandeel woningbeleggingen binnen haar beleggingsmix fors te willen uitbreiden. We hebben inmiddels een mooie woningportefeuille opgebouwd maar om aan de ambitie van DELA te kunnen voldoen, is samenwerking met derden noodzakelijk. Na een uitgebreide selectie hebben wij met het oog hierop gekozen voor woningspecialist Amvest als partner. Het ARC Fund biedt DELA toegang tot een jonge en goed gespreide woningportefeuille met een goedgevulde pijplijn aan nieuwe objecten.”

Wim Wensing, directeur Investment Management van Amvest: “Wij zijn zeer verheugd dat een gerenommeerde belegger als coöperatie DELA kiest voor Amvest. Door de aankoop van de woningportefeuille van DELA Vastgoed en het toetreden van DELA als nieuwe participant, versterken wij de portefeuille van het ARC Fund. Met het nieuwe kapitaal van coöperatie DELA kunnen wij verder investeren in de kansen die de vrije sector woningmarkt biedt.”

Coöperatie DELA werd geadviseerd door Finance Ideas en Houthoff Buruma. Clifford Chance en PWC voorzagen Amvest van advies.

Geplaatst op 3 oktober 2016 LEES MEER


DELA Vastgoed verhuurt Swarovski winkel in Groningen.

Het Oostenrijkse Swarovski, met wereldwijd circa 2.680 winkels, heeft op de A1 locatie in Groningen een winkel gehuurd ten behoeve van de verkoop van juwelen, horloges en mode accessoires. Het betreft de 28e Nederlandse Swarovski Boutique. 

Deze winkel van circa 60m² aan de Herestraat 8 in Groningen, was tot voor kort in gebruik bij Invito.

DELA Vastgoed is sinds kort eigenaar van het object. Kooistra Feenstra Bedrijfsmakelaars heeft de belangen behartigd van de vorige eigenaar, een particuliere belegger. Moot Retail trad op als makelaar van de huurder.

Geplaatst op 30 september 2016 LEES MEER


To top

Eerdere berichten


To top