• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Voorlopig geen horeca bij uitvaarten

Richtlijn Coronavirus over sluiting horeca

15 maart 2020

DELA volgt steeds de richtlijnen van de overheid. De steeds scherpere richtlijnen vragen wel aanpassingen van onze werkwijze. In dit bericht leggen we uit waarom er voorlopig bij uitvaarten geen horeca voor en na de afscheidsdienst meer wordt aangeboden.

Vandaag werd bekendgemaakt dat alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland in ieder geval tot en met 6 april a.s. gesloten zullen blijven. Als gevolg hiervan zal er voorlopig bij uitvaarten voor en na de afscheidsdienst geen horeca worden aangeboden. Dus ook geen koffie of thee. De maatregel gaat per direct in en zal vanaf dinsdag 17 maart volledig zijn doorgevoerd en zal in alle crematoria en uitvaartcentra in Nederland het geval zijn, ook van andere uitvaartverzorgers.

Gepaste afstand houden

Verder heeft de overheid iedereen in Nederland opgeroepen om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Voor de afscheidsdiensten in onze faciliteiten geldt behalve de richtlijn van maximaal 30 aanwezigen, dat we onze gasten ook verder uit elkaar zullen plaatsen zodat aan dit advies kan worden voldaan. 

 

Waardig afscheid  

DELA doet er alles aan om ook nu de kwaliteit van de dienstverlening op het hoge niveau te houden en te laten voldoen aan de verwachtingen. We ontkomen er niet aan dat we op andere manieren moeten werken dan we gewend zijn. DELA staat voor een waardig en persoonlijk afscheid voor iedereen. Dat is en blijft ons uitgangspunt, ook nu de bestrijding van het Coronavirus om vergaande aanpassingen vraagt in ons beleid. We blijven nabestaanden met raad en daad bijstaan vanuit onze zorgzame en praktische dienstverlening. 

Verwacht DELA nog meer maatregelen? 

Gezien de snelheid en inhoud van maatregelen die relevante instanties (Rijksoverheid, RIVM, Veiligheidsregio’s) afkondigen, verwacht DELA dat in de komende weken meer maatregelen moeten worden genomen. 


Meer weten? 

Meer informatie over aanpassingen in de dienstverlening van DELA kunt u lezen op onze speciale informatiepagina rondom het Coronavirus. Hier gaan wij ook in op alle mogelijke vragen die nabestaanden en bezoekers van uitvaarten ons hebben gesteld.