• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Laatste nieuws

Chat met onze medewerkers

 • jun
  27
  2023

  Eindelijk bescherming voor het overleden lichaam

  ​Dit artikel is geschreven door Véronique Klaassen, directeur Uitvaartverzorging bij coöperatie DELA, naar aanleiding van de voorgenomen wetswijziging van de ministers Yesilgöz (Justitie) en Bruins Slot (Binnenlandse Zaken) om necrofilie strafbaar te maken.

 • jun
  22
  2023

  Crematorium Maaslanden in Nieuwkuijk heropent na verbouwing en uitbreiding

  Vanaf maandag 3 juli vinden er weer uitvaartplechtigheden plaats bij DELA Maaslanden, het crematorium en uitvaartcentrum in Nieuwkuijk. Na een ingrijpende verbouwing die ruim een half jaar duurde, voldoet de uitvaartlocatie weer aan de eisen van deze tijd. Nieuw is de Onsenoortzaal; een kleinere aula die nauw verbonden is met een moderne horecaruimte. "Nabestaanden hebben hier de tijd en de ruimte om in een ongedwongen sfeer met een kleiner gezelschap afscheid te nemen van hun dierbare," zegt DELA-locatiemanager Yvonne Kielenstijn.

 • jun
  21
  2023

  Crematorium en uitvaartcentrum Hoentocht in Groningen eind juni weer open

  Vanaf maandag 26 juni kunnen weer herdenkingsdiensten en crematies plaatsvinden in crematorium en uitvaartcentrum Hoentocht in Groningen. Het crematorium was gesloten na een brand in maart van dit jaar. De schade aan het gebouw is volledig hersteld. Ook de drie rouwkamers zijn weer beschikbaar. “Heel dankbaar dat we nabestaanden en hun gasten weer in ons crematorium kunnen ontvangen,” zegt Albert-Jan Bouma van DELA-Hoentocht in Groningen.

 • jun
  5
  2023

  Uitbreiding mogelijkheden duurzame uitvaart

  Naast uitvaartkist, nu ook een opbaarplank en urn van mycelium

  Uitvaartverzorger- en verzekeraar coöperatie DELA breidt de mogelijkheden voor een duurzame uitvaart uit met een opbaarplank (Loop ForestBed™) en een urn (Loop EarthRise™). Naast de levende doodskist van Loop Biotech neemt zij nu ook een opbaarplank en urn van mycelium, het wortelnetwerk van paddenstoelen, op in haar assortiment. De producten zijn volledig biologisch afbreekbaar. Ze worden in 45 dagen weer één met de natuur. Ze voeden niet alleen de aarde, maar verbeteren ook de bodemkwaliteit en de biodiversiteit.

 • jun
  5
  2023

  DELA per direct weer toegang tot de crematoria van GUV in de Achterhoek

  Rechter doet uitspraak in kort geding

  De Achterhoekse uitvaartondernemer GUV moet coöperatie DELA per direct weer toegang verlenen tot de crematoria in Aalten en Etten. Zo oordeelde de rechter in het kort geding dat DELA tegen GUV had aangespannen. DELA is blij met de uitspraak.

 • mei
  16
  2023

  Groei en ontwikkeling te midden van aanhoudende hoge werkdruk

  Coöperatie DELA presenteert jaarcijfers

  De oversterfte in combinatie met een krappe arbeidsmarkt zorgde in 2022 voor een aanhoudende hoge werkdruk bij coöperatie DELA. Maar ook in andere opzichten was 2022 voor DELA een uitdagend jaar. Dit is te lezen in het vandaag verschenen jaarverslag. Edzo Doeve, CEO coöperatie DELA: “We zijn trots dat we onder moeilijke omstandigheden mooie stappen hebben gezet, zijn blijven groeien en onze persoonlijke dienstverlening op een hoog niveau hebben weten te handhaven.” Dat de dienstverlening op een hoog niveau bleef, wordt bevestigd door de NPS die met 63 nagenoeg gelijk is aan voorgaande jaren.