• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Onze samenwerkingen

Cooperatie DELA startte in 2017 met de renovatie en herontwikkeling van het gebied Mariënhage. Op 8 november 2019 opende DOMUSDELA haar deuren. Nu heeft het stadshart van Eindhoven een eigentijdse plek voor ontmoeting, verbinding en verdieping. DELA nam het gebied met bijbehorende gebouwen over van de Orde der Augustijnen en de gemeente Eindhoven.

DOMUSDELA 

Rouwen en trouwen

DELA restaureerde de kerk en de bijbehorende gebouwen. De kerk en de studentenkapel werden ceremoniehuizen De Paterskerk en De Kapel. Behalve uitvaartdiensten kunnen hier ook huwelijksplechtigheden plaatsvinden. Ook worden er lezingen en concerten gegeven. In de bijgebouwen zijn faciliteiten om te overnachten, te eten en te ontmoeten. Wat de herbestemming wordt van het klooster is nog niet bekend.

Respect voor het verleden

In de afspraken die DELA met de Augustijnen maakte is ook opgenomen dat er jaarlijks een Augustijnendag plaatsvindt op of rond de geboortedag van Augustinus. De eerste was op 10 november 2017 en de derde op 13 november 2019. Een andere afspraak is dat het kerkhof in de binnentuin van het klooster blijft. Augustijnen die komen te overlijden kunnen terug naar Mariënhage om daar begraven te worden.

Meer weten?

Een vraag over DOMUSDELA? Stuur dan een mail naar: welkom@domusdela.nl. Kijk op de website van DOMUSDELA.

 

Chat met onze medewerkers