• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

DELA steunt Nederlands Uitvaartmuseum Tot Zover

Nederlands Uitvaartmuseum en Kenniscentrum Tot Zover ligt op de grootste begraafplaats van Amsterdam: De Nieuwe Ooster. Het is het vierde uitvaartmuseum in de hele wereld. Aan de ene kant denken we liever niet aan de dood, aan de andere kant fascineert het ons. Hoe we als samenleving omgaan met de dood vertelt ons wie we zijn. Tot Zover maakt hoogwaardige exposities, die ons inspireren om na te denken over sterfelijkheid. De bezoekers hebben alle leeftijden en komen uit het hele land.

Tot Zover treedt de dood helder en open tegemoet, bijvoorbeeld met de exposities Kwaadaardig mooi over leven met kanker, De laatste aai over onze omgang met de dood van (huis)dieren en De lekkere dood, over eten en drinken rondom een overlijden.

Coöperatie DELA voelt zich erg verbonden met Tot Zover. Door het gesprek over de dood aan te moedigen, zorgen we voor elkaar én voor een gezonde samenleving. DELA draagt daarom graag bij aan onderzoek, exposities en producties voor scholen over onze omgang met de dood.

Chat met onze medewerkers

Word vriend van Tot Zover

Coöperatie DELA is trots op de samenwerking met Museum Tot Zover. Door de dood bespreekbaar te maken, willen we bijdragen aan een betere samenleving. Tot Zover wordt liefdevol gerund door een klein betaald team en ruim 50 vrijwilligers. Help jij ze om verder te groeien?

Guus Sluiter van Museum Tot Zover

Directeur Guus Sluiter is sinds 2004 verbonden aan het museum, dat in 2007 openging. Hij vertelt wat deze plek zo bijzonder maakt en waarom iedereen eens langs zou moeten komen.

Wat eten we bij afscheid en rouw?

Wat eten we bij afscheid en rouw? Die vraag staat centraal bij de tentoonstelling, de Lekkere Dood, in Museum Tot Zover. De Lekkere Dood laat je zien, horen, ruiken en proeven hoe voedsel op allerlei momenten rondom de dood een rol speelt.