• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Levensverzekering voor hypotheek

Je kunt ervoor kiezen om bij je hypotheek een levensverzekering af te sluiten. Deze verzekering noemen we ook wel een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Met een levensverzekering voor je hypotheek zorg je ervoor dat er geld is om de hypotheek te betalen als jij of je partner overlijdt. Je koppelt  je levensverzekering dan aan je hypotheek. Dit wordt ook wel verpanden genoemd. 

Voordelen van een levensverzekering voor je hypotheek 

  • Financiële zekerheid voor je dierbaren 
  • Goed verzekerd voor een klein bedrag per maand 
  • Je bepaalt zelf de hoogte van het verzekerd bedrag 
  • De vorm en looptijd van de verzekering kun je aanpassen aan je persoonlijke situatie 

Is een levensverzekering verplicht bij een hypotheek? 

Nee, je hoeft niet altijd meer verplicht een levensverzekering af te sluiten bij een hypotheek. Bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is dit niet meer verplicht. Ook bij hypotheken zonder NHG is een levensverzekering niet altijd meer verplicht. Dat hangt af van de voorwaarden van de partij waarbij je je hypotheek hebt afgesloten. Toch kan het zinvol zijn om een levensverzekering af te sluiten.  


Hulp nodig? Stel je vraag aan onze klantenservice

Overlijdensrisicoverzekering bij DELA

  • Meer dan 80 jaar ervaring met levensverzekeringen
  • Ruim 3 miljoen mensen kozen al voor ons
Bereken je premie

Waarom is een levensverzekering bij je hypotheek zinvol? 

Een levensverzekering bij je hypotheek kan zinvol zijn. Je dierbaren kunnen dan in jullie huis blijven wonen, als jij of je partner overlijdt voor de einddatum van de verzekering. Je kunt dit op twee manieren regelen: 

  • Je koppelt de levensverzekering aan je hypotheek. Dit heet verpanden. Bij overlijden van de verzekerde gaat het verzekerd bedrag naar de partij waarbij je je hypotheek hebt afgesloten: de geldverstrekker. De geldverstrekker lost je hypotheek, of een deel daarvan, af met het verzekerd bedrag uit de levensverzekering.
  • Je koppelt de levensverzekering niet aan je hypotheek. Je dierbaren kiezen dan zelf of ze de uitkering van de verzekering gebruiken voor de kosten van de hypotheek of voor andere kosten.

Lees meer over de levensverzekering en je hypotheek:

Ledenvoordelen

Als je een verzekering bij ons afsluit, word je automatisch lid van DELA. Je krijgt dan allerlei ledenvoordelen. Denk hierbij aan gratis hulp bij vragen over testament, voogdij, schenking, levenstestament, trouwen of samenwonen via de DELA VoorelkaarDesk. Via de DELA Notarisservice kun je aktes laten opstellen.  Ontdek al onze ledenvoordelen

Nabestaandenzorg

Verzorgen wij de uitvaart? Dan helpen onze coöperatieconsulenten je nabestaanden na de uitvaart bij het regelen van praktische, financiële, juridische en administratieve dingen. Zij kunnen ook doorverwijzen naar een specialist, zoals een notaris, rouwverwerkingstherapeut of belastingadviseur. Meer over nabestaandenzorg

Chat met onze medewerkers