• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Wat is een levensverzekering?

Een levensverzekering is een financieel product dat je afsluit voor je dierbaren. Hiermee regel je dat zij geld krijgen als jij of je partner overlijdt. Het hangt af van de soort levensverzekering wanneer deze geld uitkeert. Op deze pagina lees je meer over wat een levensverzekering precies is.

Levensverzekering die uitkeert bij overlijden

De meeste levensverzekeringen keren het geld uit als de verzekerde overlijdt. Je verzekert een bedrag, waarvoor je premie betaalt aan de verzekeraar. De hoogte van het bedrag kun je zelf kiezen. Er zijn twee soorten levensverzekeringen die geld uitkeren bij overlijden: een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering. Een overlijdensrisicoverzekering keert uit als jij of een andere verzekerde vóór de einddatum overlijdt. Jouw nabestaanden ontvangen dan in één keer het verzekerd bedrag van de verzekeraar. Een uitvaartverzekering heeft geen einddatum. Deze verzekering keert uit als de verzekerde overlijdt. 

Wat kunnen je nabestaanden doen met het verzekerd bedrag?  

Bij een overlijdensrisicoverzekering mogen je nabestaanden zelf bepalen wat ze met het geld doen. Ze kunnen hier bijvoorbeeld (een deel van) de hypotheek mee aflossen of de studie van de kinderen mee betalen. Is de overlijdensrisicoverzekering gekoppeld aan de hypotheek (verpand)? Dan kan het verzekerd bedrag alleen maar gebruikt worden voor het aflossen van (een deel van) de hypotheek. 

Bij een uitvaartverzekering kunnen je nabestaanden het verzekerd bedrag gebruiken voor het betalen van de uitvaart. 

Hulp nodig? Stel je vraag aan onze klantenservice

Ledenvoordelen

Als je een verzekering bij ons afsluit, word je automatisch lid van DELA. Je krijgt dan allerlei ledenvoordelen. Denk hierbij aan gratis hulp bij vragen over testament, voogdij, schenking, levenstestament, trouwen of samenwonen via de DELA VoorelkaarDesk. Via de DELA Notarisservice kun je aktes laten opstellen.  Ontdek al onze ledenvoordelen

Nabestaandenzorg

Verzorgen wij de uitvaart? Dan helpen onze coöperatieconsulenten je nabestaanden na de uitvaart bij het regelen van praktische, financiële, juridische en administratieve dingen. Zij kunnen ook doorverwijzen naar een specialist, zoals een notaris, rouwverwerkingstherapeut of belastingadviseur. Meer over nabestaandenzorg

Levensverzekering die uitkeert bij leven 

Er zijn ook levensverzekeringen die uitkeren als de verzekerde op een bepaalde datum nog leeft. Deze datum bepaal je bij het afsluiten van de verzekering. Dat heet een kapitaalverzekering bij leven. Een voorbeeld van zo'n verzekering is de spaarverzekering van DELA.  

Lees meer over levensverzekeringen: 

DELA LeefdoorPlan

Overlijdensrisicoverzekering

Onze overlijdensrisicoverzekering beschermt je nabestaanden tegen financiële problemen als je overlijdt. 

  • Al vanaf een paar euro per maand goed verzekerd
  • Keert uit als je overlijdt vóór de einddatum van de verzekering
  • Je nabestaanden kunnen bijvoorbeeld de hypotheek of huur blijven betalen 
DELA UitvaartPlan

Uitvaartverzekering

Met onze uitvaartverzekering verzeker je de kosten en verzorging van je uitvaart. Dat kan een begrafenis of crematie zijn.  

  • Al voor een paar euro per maand een compleet door ons verzorgde uitvaart 
  • Keert uit als je overlijdt 
  • Geen zorgen voor je nabestaanden over onverwacht hoge uitvaartkosten
DELA CoöperatiespaarPlan

Spaarverzekering

Met onze spaarverzekering zet je geld opzij voor later. Voor jezelf of je (klein)kinderen.  

  • Je bepaalt zelf je inleg  
  • Keert uit op de einddatum van de verzekering
  • Bij overlijden voor de einddatum 10% extra uitkering 

Chat met onze medewerkers