Crematie­verzekering

Je wilt je nabestaanden graag beschermen tegen hoge crematiekosten na je overlijden. Dat kan met een crematieverzekering van DELA. De verzekering keert uit als je overlijdt. Je kunt kiezen of je een geldbedrag verzekert, of diensten we we voor jullie uitvoeren. In beide gevallen hebben je nabestaanden geen zorgen over hoge uitvaartkosten en kunnen ze een mooi afscheid regelen.

 

Voordelen van onze crematieverzekering, het DELA UitvaartPlan

 • Een compleet door ons verzorgde uitvaart voor een klein bedrag per maand
 • Geen zorgen over hoge uitvaartkosten voor je nabestaanden
 • Een van onze uitvaartverzorgers regelt en verzorgt de uitvaart die bij jou past
 • De crematieverzekering kun je altijd aanpassen aan je uitvaartwensen
 • Na de uitvaart helpen we je nabestaanden om de draad weer op te pakken

Bereken de premie

In de volgende stap kun je jouw gezin toevoegen
Geboortedatum*
 

Niet op zoek naar een crematieverzekering? Dan past een begrafenisverzekering misschien beter bij je.

Waarom een crematieverzekering afsluiten?

Een crematieverzekering geeft jou nu rust, omdat je nabestaanden zich later geen zorgen hoeven te maken over hoge crematiekosten. De periode na je overlijden is toch al een heel verdrietige periode. Met een crematieverzekering zorg je er bovendien niet alleen voor dat de kosten gedekt zijn. Een van onze uitvaartverzorgers helpt je nabestaanden ook om voor jou een mooie en passende crematie te regelen. En dat gaat hen weer helpen in hun rouwproces.

Onze zorg stopt bovendien niet na de uitvaart. Met onze nabestaandenzorg helpen onze coöperatieconsulenten je nabestaanden bij het regelen van praktische, financiële, juridische en administratieve dingen. Ons team van specialisten staat klaar voor je nabestaanden. Dat geeft jou vooral rust. Want je weet dat jij het goed hebt geregeld voor je dierbaren.

Soorten crematieverzekeringen

Er zijn verschillende soorten crematieverzekeringen waar je uit kunt kiezen.

 • Een crematieverzekering in natura 
  Deze naturaverzekering zorgt ervoor dat de basisdiensten voor een crematie verzekerd zijn. Een van onze eigen uitvaartverzorgers helpt je nabestaanden bij het regelen en verzorgen van een complete uitvaart die bij jou past. Hierin zijn veel mogelijkheden. Daarnaast verzeker je een geldbedrag. Je nabestaanden kunnen dit besteden aan andere wensen die niet in de basisdiensten zitten. Onze crematieverzekering in natura heet het DELA UitvaartPlan in diensten. Lees meer over onze crematieverzekering in diensten
 • Een crematieverzekering in geld 
  Kies je voor deze verzekering, dan keren wij een bedrag uit als je overlijdt. Je hebt dan dus geen diensten van DELA verzekerd. Met het geld uit de verzekering, kunnen je nabestaanden de crematie helemaal zelf regelen. De crematieverzekering in geld kunnen je nabestaanden ook kiezen voor een ander organisatie dan DELA. Alleen hoeft dat natuurlijk niet. Onze geldverzekering, het DELA UitvaartPlan in geld, kan ook gebruikt worden voor een crematie in het buitenland. Lees meer over onze crematieverzekering in geld.

Wat kost een crematieverzekering?

Voor een crematieverzekering betaal je premie. Wat een crematieverzekering kost, hangt van verschillende dingen af. Hoe oud je bent als je de verzekering afsluit bijvoorbeeld. Hoe gezond je bent. Maar ook wat je uitvaartwensen zijn. Om te bepalen welk bedrag je het beste kunt verzekeren, is het goed om een beeld te hebben van wat een crematie ongeveer kost. Bekijk daarom ons overzicht van gemiddelde crematiekosten. Of bereken direct de kosten van jouw uitvaartwensen.

 

Hoeveel moet ik verzekeren?

Bereken in 2 minuten wat de kosten van een crematie of begrafenis zijn. Zo krijg je een beeld van wat een uitvaart ongeveer kost en welk bedrag je kunt verzekeren.

Chat met onze medewerkers