Crematie­verzekering

Je wilt je nabestaanden graag beschermen tegen hoge crematiekosten na je overlijden. Dat kan met een crematieverzekering. De verzekering keert uit als je overlijdt. Je kunt kiezen of je diensten laat verzekeren of een geldbedrag. In beide gevallen hebben je nabestaanden geen zorgen over hoge uitvaartkosten en kunnen ze een mooi afscheid regelen.

 

Voordelen van onze crematieverzekering, het DELA UitvaartPlan

  • Een verzorgde uitvaart voor een klein bedrag per maand
  • Geen zorgen over hoge uitvaartkosten in de toekomst
  • Flexibel, je kunt de crematieverzekering makkelijk aanpassen aan je wensen
  • DELA helpt je nabestaanden een mooie uitvaart te regelen en de draad weer op te pakken

Bereken de premie

In de volgende stap kun je jouw gezin toevoegen
Geboortedatum*
 

Niet op zoek naar een crematieverzekering? Dan past een begrafenisverzekering misschien beter bij je.

Waarom zou je een crematieverzekering afsluiten?

Het is niet verplicht om een crematieverzekering af te sluiten. Maar het kan een fijn idee zijn dat je naasten straks geen zorgen hebben over hoge crematiekosten. De periode na je overlijden is toch al een heel verdrietige periode. Met een crematieverzekering zorg je er bovendien niet alleen voor dat de kosten gedekt zijn. DELA helpt je nabestaanden ook om voor jou een mooie en passende crematie te regelen. En dat gaat hen weer helpen in hun rouwproces. Een crematieverzekering afsluiten geeft dus vooral rust. Want je weet: jij hebt het goed geregeld voor je dierbaren.

 

Soorten crematieverzekeringen

Er zijn verschillende soorten crematieverzekeringen waar je uit kunt kiezen.

  • Een crematieverzekering in natura 
    Deze verzekering zorgt ervoor dat de basisdiensten voor een crematie verzekerd zijn. Denk aan de ceremonie in het crematorium, de hulp van een uitvaartverzorger, maar ook aan het rouwdrukwerk. Daarnaast verzeker je een geldbedrag. Je nabestaanden kunnen dit besteden aan andere wensen die niet in de basisdiensten zitten. Onze crematieverzekering in natura heet het DELA UitvaartPlan in diensten. Lees meer over onze crematieverzekering in diensten
  • Een crematieverzekering in geld 
    Kies je voor deze verzekering, dan keren wij een bedrag uit als je overlijdt. In dit pakket zitten dus geen diensten. Met het geld uit de verzekering, kunnen je nabestaanden de crematie helemaal zelf regelen. De crematieverzekering in geld biedt je nabestaanden ook de mogelijkheid om de crematie door een andere organisatie dan DELA te laten verzorgen. Wij noemen deze verzekering het DELA UitvaartPlan in geld. Lees meer over onze crematieverzekering in geld.

Wat kost een crematieverzekering?

Voor een crematieverzekering betaal je premie. Hoe hoog die premie is, hangt van verschillende dingen af. Hoe oud je bent als je de verzekering afsluit bijvoorbeeld. Hoe gezond je bent. Maar ook wat je precies wilt verzekeren. En dat is dan weer afhankelijk van de kosten van de crematie die je voor ogen hebt. Om te bepalen welk bedrag je zou moeten verzekeren, is het goed om een beeld te hebben van wat een crematie ongeveer kost. Bekijk daarom ons overzicht van gemiddelde crematiekosten. Of bereken direct de kosten van jouw uitvaartwensen.

 

Hoeveel moet ik verzekeren?

Bereken in 2 minuten wat de kosten van een crematie of begrafenis zijn. Zo krijg je een beeld van wat een uitvaart ongeveer kost en welk bedrag je kunt verzekeren.

Chat met onze medewerkers