Samenwonen: wat komt er bij kijken?

Als je gaat samenwonen is dat een mooi moment in je leven. Het is het begin van iets nieuws samen. Als je het besluit eenmaal genomen hebt, dan wil je het ook zo snel mogelijk doen. Je moet wel een aantal zaken goed regelen samen, voor nu en later. Om je daarbij te helpen verzamelden we praktische informatie, tips en ervaringen van anderen op deze pagina.

Huis kopen? Hou overzicht

Als je een woning gaat kopen komt er veel op je af en moet je van alles regelen.  Om je hierbij te helpen hebben wij een handig stappenplan gemaakt. Hiermee helpen we je stap voor stap door alle fases heen die je doorloopt als je bijvoorbeeld een huis gaat kopen. 

Het goed regelen voor elkaar

Samenwonen is een mooi moment in je leven. Om je te helpen zaken goed te regelen, maakten we een checklist voor je. Zodat je het netjes regelt met elkaar en voor elkaar, voor nu en later.

Checklist dit moet je regelen voor je kind uit huis gaat

Of ze nu gaan studeren, de liefde van hun leven ontmoeten of gewoon een plek voor zichzelf willen. Vroeg of laat slaan kinderen hun vleugels uit. Best spannend, maar met deze checklist weet je zeker dat ze in elk geval zonder zorgen op eigen benen kunnen staan.

Financiële checklist

Het is zover. Je wilt een woning kopen. Dit is een grote financiële investering waar veel bij komt kijken. Deze checklist geeft je een helder overzicht van alle zaken en kosten om aan te denken. Handig zowel voor het kopen, als tijdens en na de koop van je woning.

Chat met onze medewerkers