• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Bedrag en looptijd van de verzekering

Je kunt zelf kiezen welk bedrag je wilt verzekeren en voor hoe lang. De hoogte van het bedrag dat je kiest, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Denk goed na over de vraag waarom je de verzekering afsluit en hoe lang je de verzekering nodig hebt.

Welk bedrag kan ik kiezen?

Je kunt kiezen voor een verzekerd geldbedrag tussen € 10.000 en € 1.000.000. Maak voor jezelf eens een rekensommetje om te bepalen welk bedrag je wilt verzekeren. Hoeveel is er nodig om je dierbaren te beschermen na het wegvallen van een inkomen doordat jij of je partner overlijdt? Denk daarbij ook aan dingen als belastingen en onderhoud van woning en auto. Of eventuele studies en hobby’s van jezelf en de kinderen. Is je ­overlijdensrisicoverzekering gekoppeld aan de hypotheek? Kijk dan ook naar de eisen van de hypotheekverstrekker. Je kunt het bedrag eventueel tussentijds verhogen of verlagen.

Welke looptijd kan ik kiezen?

De minimale looptijd is 10 jaar. De verzekering duurt maximaal totdat de verzekerde 75 jaar wordt. Je bepaalt de looptijd helemaal zelf. Dit is afhankelijk van het doel waarvoor je de verzekering wilt gebruiken. Gebruik je bijvoorbeeld de overlijdensrisicoverzekering in combinatie met een hypotheek? Dan wordt meestal dezelfde looptijd aangehouden als de looptijd van de hypotheek. Wil je de verzekering gebruiken als financiële bescherming voor opgroeiende kinderen? Dan zou je kunnen kiezen voor een looptijd tot het einde van de studie van je kind(eren) of bijvoorbeeld totdat ze zelfstandig gaan wonen. Je kunt het DELA LeefdoorPlan afsluiten voor een verzekerde met de leeftijd tussen 18 en 65 jaar. De looptijd van de verzekering mag uiterlijk lopen tot de dag voorafgaand aan de 75-jarige leeftijd van de verzekerde.

Advies nodig?

Wil je graag advies over welk bedrag je het beste kunt verzekeren? Of over de looptijd? Vraag het een onafhankelijk financieel adviseur. Daarmee voorkom je dat je mogelijk over- of onderverzekerd bent. 

Wat gebeurt er na de looptijd?

Aan het einde van de looptijd stopt de verzekering automatisch. Dat betekent dat je geen uitkering krijgt als de verzekerde overlijdt na de looptijd. Een overlijdensrisicoverzekering keert namelijk alleen uit als de verzekerde tijdens de looptijd overlijdt. 

Hoogte van de premie

Bij ons kun je ervoor kiezen om de premie per maand, kwartaal, half jaar of jaar te betalen. De hoogte van de premie is afhankelijk van:

  • de hoogte van het verzekerd bedrag
  • de looptijd van de verzekering 
  • de leeftijd en gezondheid van de verzekerde
  • de verzekeringsvorm (gelijkblijvend, lineair dalend of annuïtair dalend)
  • of je wel of niet rookt (wij hebben een korting voor niet-rokers)

 

Bereken de premie

Onze overlijdensrisicoverzekering heeft een scherpe premie. Ben je benieuwd hoeveel premie je per maand betaalt? Bereken dan je premie.