• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Uitvaartverzekering zonder gezondheidsvragen

Ben je op zoek naar een uitvaartverzekering zonder gezondheidsvragen en medische keuring? Dan is het DELA Depositofonds misschien wel iets voor jou. Een uitvaartdeposito is geen uitvaartverzekering. Het is een manier om nu alvast een geldbedrag opzij te zetten voor je uitvaart. Bij een depositofonds betaal je geen premie, maar zet je in één keer een bedrag vast voor je uitvaart. Daarom zijn er geen gezondheidsvragen of medische keuring nodig.

Je kiest zelf welk bedrag je wilt inleggen in het DELA Depositofonds. Over het totaalbedrag ontvang je elk jaar rente, die we bijschrijven op jouw uitvaartdeposito. Wanneer je overlijdt, ontvangen jouw nabestaanden het volledige geldbedrag. Hiermee kunnen zij jouw begrafenis of crematie betalen. Je kunt het geld niet eerder opnemen. Jouw nabestaanden kiezen zelf wie de uitvaart regelt. Laten ze de uitvaart door ons regelen en verzorgen? Dan krijgen ze tot € 400 korting op de uitvaartkosten.

 

Goed om te weten over het uitvaartdeposito van DELA

 • Voor iedereen; er wordt niet gekeken naar gezondheid of leeftijd.
 • Een uitvaartdeposito is geen uitvaartverzekering.
 • Het geldbedrag is na overlijden beschikbaar voor het regelen van de uitvaart.
 • Jaarlijkse rente tussen de 1,5% en 6%.
 • Extra geld inleggen is altijd mogelijk.
 • De waarde van jouw DELA Depositofonds valt onder het algemene vermogen van box 3 (sparen en beleggen). Lees hier meer over belastingbox 3 en het DELA Depositofonds.
 • Het depositofonds valt niet onder het depositogarantiestelsel, omdat DELA een verzekeraar is.

 

 

Met een uitvaartverzekering verzeker je je uitvaart voor een klein bedrag per maand

Kun je niet in één keer een groot bedrag voor je uitvaart missen? Dan is een uitvaartdeposito minder geschikt voor jou. Een uitvaartverzekering van DELA is dan misschien een betere keuze. Voor een klein bedrag per maand ben je verzekerd voor de belangrijkste onderdelen van een uitvaart. Ook staan wij klaar voor je nabestaanden en helpen ze bij elke stap. Voor, tijdens én na de uitvaart. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering moet je wel een paar gezondheidsvragen beantwoorden. Om de juiste premie te berekenen hebben wij een gezondheidsverklaring nodig.

Het invullen van deze gezondheidsvragen kan spannend zijn, omdat je je misschien zorgen maakt over het beantwoorden van vragen met ‘ja’. Maar ‘ja’ betekent niet dat je meteen wordt afgewezen voor de uitvaartverzekering of dat je een hogere premie gaat betalen. Iedereen heeft weleens te maken gehad met gezondheidsproblemen. In de meeste gevallen is er geen verhoogd risico en krijg je direct na de aanvraag de polis van je uitvaartverzekering van DELA toegestuurd.

 

 

Goed om te weten over het DELA UitvaartPlan

 • Een compleet verzorgde uitvaart voor een klein bedrag per maand
 • Een van onze uitvaartverzorgers regelt de uitvaart die bij jou past
 • Na de uitvaart helpen wij je nabestaanden om de draad weer op te pakken
 • Waardevast: dus geen zorgen over stijgende uitvaartkosten
 • De uitvaartverzekering kun je altijd aanpassen aan je uitvaartwensen
 • Jaarlijkse premiestijging beperkt door winstdelingsregeling

 

Bereken jouw premie

Geboortedatum*
 

 

Het verschil tussen een uitvaartdeposito en een uitvaartverzekering

Een uitvaartdeposito en een uitvaartverzekering zorgen er allebei voor dat je nabestaanden geen zorgen hebben over de kosten van jouw uitvaart. Wel zijn het verschillende financiële producten met hun eigen voor- en nadelen.

Het grootste verschil is dat je bij een deposito geen gezondheidsvragen of medische keuring hebt en dat je in één keer een groot bedrag inlegt. Bij een verzekering zijn er wel gezondheidsvragen en is soms een medische keuring nodig. Ook betaal je premie, meestal per maand, kwartaal of jaar.

Bedenk van tevoren goed wat het beste past bij jouw situatie en uitvaartwensen. En bij de wensen van je dierbaren. Of bespreek het met een onafhankelijk financieel adviseur. Deze kies je zelf. Voor het advies betaal je advieskosten aan de adviseur.