• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Over coöperatie DELA

Chat met onze medewerkers

Laatste nieuws

 • dec
  6
  2022

  Zes manieren om kinderen te betrekken bij afscheid

  Ook jonge kinderen komen in aanraking met de dood. Dat gebeurt bij het overlijden van opa of oma, van andere familieleden, maar bijvoorbeeld ook van huisdieren. Kinderen hebben vaak een eigen beleving en benadering van de dood en van een uitvaart. Daar worstelen hun ouders nogal eens mee. Coöperatie DELA onderkent dat en wil dat haar uitvaartverzorgers er óók zijn voor (jonge) kinderen, die met de dood worden geconfronteerd. Zo ontstond een eigen gilde, dat zich bezighoudt met het thema ‘kinderen en afscheid.

 • nov
  29
  2022

  Crematorium Hilvarenbeek krijgt plek voor herinneringsbomen

  Geplante boom zorgt voor zichtbare herinnering

  DELA-crematorium Hilvarenbeek heeft sinds kort ruimte vrijgemaakt voor herinneringsbomen, waarbij de crematie-as van overledenen dient als voedingsbodem voor de nog jonge boom. Tot en met eind februari is het op nog drie momenten mogelijk om herinneringsbomen te planten.

 • nov
  28
  2022

  Grote verbouwing van Nieuwkuijks crematorium

  Eerste elektrische crematieovens in Noord-Brabant

  DELA-crematorium en Uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk gaat zes maanden verbouwen. DELA faciliteert afscheidsdiensten gedurende de verbouwing bij Abdijhof Marienkroon aan de overkant van de straat bij het crematorium. Daarnaast neemt het crematorium in Rosmalen een gedeelte van de werkzaamheden over. Crematies blijven wel mogelijk zonder bijzijn van nabestaanden.

 • nov
  24
  2022

  Typerend polderlandschap gaat verzorgingsruimte nieuwe crematorium sieren

  Een foto van de Gendtse Polder vormt de aankleding van de verzorgingsruimte in het nieuwe crematorium in Bemmel. Dat is de uitkomst van de fotowedstrijd die crematoriumeigenaar coöperatie DELA uitschreef. Inwoners uit de regio mochten op deze manier meedenken over de inrichting van de ruimte. DELA vindt het belangrijk dat het crematorium het lokale karakter benadrukt. Zo kan het bijdragen aan de persoonlijke invulling van een uitvaart.

DELA Fonds

Door samen iets goeds te doen voor een ander geven we het leven meer betekenis. Dat is het doel van het DELA Fonds van coöperatie. Het Fonds steunt projecten die voldoen aan de voorwaarden van ons thema ‘Verbinden van generaties'.

Lees meer

Werken bij DELA

Werken bij DELA is werken voor elkaar. Wil jij ook werken bij een betrokken, integer, ondernemend bedrijf?

Lees meer

Ons profiel

DELA is een coöperatie van ruim drie miljoen leden. Sinds onze oprichting in 1937 geldt: samen sta je sterker en kun je méér bereiken. Ons doel is om onze leden en hun families verder te helpen. Als lid van coöperatie DELA, kunt u meer betekenen voor uzelf en uw naasten.

Lees meer

Maatschappelijk verantwoord

DELA gelooft niet alleen in een waardig afscheid voor iedereen, maar vooral dat we er zijn voor elkaar. Deze verbondenheid impliceert dat wij maatschappelijk verantwoord moeten ondernemen.

Lees meer