• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Na de uitvaart

Tijdens de uitvaart moeten er veel keuzes worden gemaakt. Maar ook na de uitvaart moeten er nog veel zaken geregeld worden. Zoals de rekening van de uitvaart of het uitzoeken van een urn of grafsteen.

Wat te doen na een overlijden?

De uitvaart is net achter de rug en het verdriet is nog vers. Het is misschien lastig om tijd en aandacht vrij te maken voor de dingen die nog afgehandeld moeten worden. Toch is het verstandig om dit snel te doen. Maar waar moet je allemaal aan denken?

Nabestaandenzorg

Ná de uitvaart breekt vaak de moeilijkste tijd voor nabestaanden aan. Er moeten allerlei praktische, financiële, juridische en administratieve zaken geregeld worden. Een helpende hand is dan meer dan welkom.

Asbestemmingen

Tijdens ons leven delen we vele momenten, gedachten en emoties met elkaar. Wanneer iemand wegvalt, blijven de herinneringen. We koesteren ze en delen ze met elkaar. Zo leeft de dierbare voort in onze herinnering.

Bijeenkomsten

DELA organiseert lezingen, open dagen, herinneringsbijeenkomsten en lichtjesavonden door heel het land. Iedereen die een dierbare wil gedenken is welkom. Vaak grijpen families de gelegenheid aan om die dag ook het graf of strooiveld te bezoeken, of om samen een hapje te gaan eten en herinneringen op te halen.

Afhandeling van de kosten

Wanneer DELA de uitvaart verzorgt, nemen wij je zorgen uit handen. Dat geldt ook voor de afhandeling van de kosten van de uitvaart. Leveranciers worden direct door ons betaald en je ontvangt van ons één rekening. Daarop staan de kosten die niet vanuit de verzekering vergoed of betaald kunnen worden.