• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Regelen voor nu en later

U wilt goed zorgen voor de mensen van wie u houdt. Niet alleen nu, maar ook voor als u er niet meer bent. Coöperatie DELA adviseert u over belangrijke zaken die u kunt vastleggen en hoe u dat kunt doen. Zoals het opmaken van een (levens)testament of het regelen van de voogdij over uw kinderen.

Chat met onze medewerkers

Zorg voor uw kinderen: het regelen van voogdij

U staat er liever niet bij stil dat u iets overkomt, maar soms kunt u er wakker van liggen; 'wie zorgt er voor mijn kinderen als mij iets overkomt?' Waar moet u aan denken bij het kiezen van een voogd? En hoe kunt u de voogdij regelen?' Wij helpen u daar graag bij.

Lees meer

Hulp bij het maken van een (levens)testament

Een testament maken; is dat niet iets voor later? Maar wat als er nu iets met u gebeurt? Kan uw partner dan wel in het huis blijven wonen? Wie zorgt er voor uw kinderen? En wie erft dan wat? Goed om over na te denken, want deze zaken zijn niet automatisch geregeld. In een testament regelt u wat er moet gebeuren na uw overlijden.

Lees meer

Zorg voor elkaar als u trouwt of gaat samenwonen

Iemand gevonden waarmee u de rest van uw leven wilt delen? Samen plannen maken voor later is het leukste wat er is. Zoals samenwonen, een huis kopen en trouwen of een geregistreerd partnerschap. Wat moet u allemaal regelen? Wij helpen u op weg.

Lees meer

Wat geeft u mee als u wilt schenken?

Schenkt u iets aan iemand? Dan kan diegene daar meteen van genieten, zonder daar iets voor terug te doen. Of u nu een auto, kunst, huis of een mooi geldbedrag schenkt. Een schenking is echt een cadeautje. Leuk om te geven en het kan financieel interessant zijn.

Lees meer

Financiële gevolgen van een erfenis

Nu al nadenken over erven, is dat niet erg voorbarig? Toch kan het handig zijn, want u wilt ook goed voor uw partner, kinderen en andere dierbaren zorgen als u er niet meer bent. Maar hoe zorgt u ervoor dat ook uw kleinkinderen van u erven? En betalen zij dan niet te veel belasting? Wij helpen u op weg om alles netjes te regelen.

Lees meer

Afspraken maken als u uit elkaar gaat

Uit elkaar gaan of scheiden is een vervelende periode. Er moet veel worden geregeld en dat kan behoorlijk emotioneel zijn. Zeker als u ook kinderen hebt. Door van te voren zaken op papier te zetten en afspraken te maken, kunnen de lasten een beetje worden verlicht.

Lees meer
  • 040 219 91 00 Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
  • 040 219 91 00 Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.