• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Grafsteen

Na de begrafenis kies je een steenhouwer voor het laten vervaardigen en plaatsen van de grafsteen. Tussen opdracht geven daartoe en plaatsen ervan zitten meestal enkele maanden. De kosten van de grafsteen zijn afhankelijk van de grootte en het materiaal.

Het maken van een grafsteen duurt een aantal maanden. In de tussentijd is het vaak mogelijk een tijdelijke grafmarkering of voorloopsteen te plaatsen. In sommige regio's is een tijdelijke grafmarkering zelfs verplicht. Vaak zijn er kosten verbonden aan een tijdelijke grafmarkering of voorloopsteen. Hoeveel dit kost, is afhankelijk van onder andere de regio waarin je woont en de gekozen steenhouwer.

Wat kost een grafsteen?

Wat een grafsteen kost, is enorm afhankelijk van het materiaal en van de grootte. Ook kunnen de kosten verschillen per steenhouwer. Qua materialen is er veel mogelijk. Een grafsteen kan gemaakt worden van steen, maar ook van glas, RVS of zelfs van hout.

Een uitvaart regelen in tijden van corona

Veel dingen gaan anders dan we gewend waren. Dat geldt ook voor uitvaarten. Wij helpen je om het afscheid toch zo mooi en persoonlijk mogelijk te maken. Bovendien leiden bijzondere tijden tot bijzondere ideeën en zijn juist nu nieuwe rituelen ontstaan. Wil je meer informatie over het regelen van een uitvaart in coronatijd? Bekijk onze corona-informatiepagina.