• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Grafsteen

Na de begrafenis kies je een steenhouwer voor het laten vervaardigen en plaatsen van de grafsteen. Tussen opdracht geven daartoe en plaatsen ervan zitten meestal enkele maanden. De kosten van de grafsteen zijn afhankelijk van de grootte en het materiaal.

Het maken van een grafsteen duurt een aantal maanden. In de tussentijd is het vaak mogelijk een tijdelijke grafmarkering of voorloopsteen te plaatsen. In sommige regio's is een tijdelijke grafmarkering zelfs verplicht. Vaak zijn er kosten verbonden aan een tijdelijke grafmarkering of voorloopsteen. Hoeveel dit kost, is afhankelijk van onder andere de regio waarin je woont en de gekozen steenhouwer.

Wat kost een grafsteen?

Wat een grafsteen kost, is enorm afhankelijk van het materiaal en van de grootte. Ook kunnen de kosten verschillen per steenhouwer. Qua materialen is er veel mogelijk. Een grafsteen kan gemaakt worden van steen, maar ook van glas, RVS of zelfs van hout.

Een uitvaart regelen in coronatijd

Nabestaanden kunnen zelf kiezen hoe het gesprek met de uitvaartverzorger plaatsvindt. Dit kan op afstand via videobellen, bij u thuis aan tafel met de uitvaartverzorger of een combinatie hiervan. Natuurlijk met alle aandacht die nodig is om een mooie uitvaart te regelen.

Wil je meer informatie over het regelen van een uitvaart in coronatijd? Bekijk onze corona-informatiepagina.