• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Rondom de uitvaart

Vaak is er rondom een uitvaart veel meer mogelijk dan je denkt. Onze uitvaartverzorger ondersteunt je bij elke stap en helpt je bij het maken van alle keuzes rondom het afscheid. Of die nu groot of klein, bijzonder of ingetogen zijn. Hieronder vind je een overzicht van waar je aan kunt denken.

Omdat elk leven oneindig aandacht verdient

Onze mensen maken elke dag de meest ontroerende situaties mee. Bekijk hier echte verhalen van onze mensen en ervaar wat oneindig aandacht betekent voor nabestaanden.

Een uitvaart voor alle culturen en rituelen

Iedere cultuur en religie heeft eigen tradities en gebruiken die houvast geven en troost bieden. Op belangrijke momenten zoals bij een afscheid is het extra belangrijk dat deze naar wens worden uitgevoerd. Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt, wij helpen je bij het regelen van een uitvaart met persoonlijke, culturele of religieuze rituelen.

Inspiratiegids uitvaart

In onze inspiratiegids staan meer dan 100 originele ideeën voor een afscheid. Benieuwd wat bij jou past?

Afscheidsbijeenkomst

Hoe beter de uitvaart aansluit bij de persoonlijkheid en het leven van de overledene, hoe meer troost naasten eruit putten. Met teksten, muziek, beelden en eigen inbreng maak je elke uitvaart uniek.

Livestreaming

Soms kun je niet bij een afscheid aanwezig zijn. Met DELA livestreaming kun je de dienst op afstand bijwonen.

Begrafenis

Na het overlijden van je geliefde, vader, moeder of dierbare komt er veel op je af. Je hebt op dat moment veel verdriet, terwijl er het nodige moet gebeuren. Wat moet je regelen bij een begrafenis? En wat kan je eventueel zelf van tevoren regelen om in de toekomst jouw nabestaanden te ontzorgen bij een begrafenis.

Locaties

Je wilt een prettig gevoel hebben bij het afscheid. Licht en sfeer zijn een grote bepalende factor. Neem dus ook even de tijd om een uitvaartlocatie te kiezen die bij jou of de overledene past. Misschien vind je een museum of een café de perfecte plek om afscheid te nemen. Maar een traditionele locatie als uitvaartcentrum of de aula van het crematorium kan natuurlijk ook. DELA biedt locaties in heel Nederland. 

Opbaren en verzorging

Verzorgen en opbaren maken een belangrijk onderdeel uit van het afscheid. Een mooi afscheid zorgt namelijk voor fijne herinneringen. We vinden het daarom erg belangrijk dat het gebeurt op een manier die bij u en uw dierbaren past. Of u nu kiest voor een opbaring thuis, in het uitvaartcentrum of een andere locatie, we zorgen goed voor u en uw dierbaren.

Drukwerk

Tegenwoordig is het rouwdrukwerk lang niet altijd meer sober. Met kleur en/of persoonlijke foto’s kan rouwdrukwerk een mooie herinnering zijn. Onze uitvaartverzorger kan je voorbeelden laten zien en helpt je graag bij het opstellen van teksten.

Een uitvaartkist uitzoeken

Wil je een eenvoudige uitvaartkist of misschien juist een hele luxe? Of iets unieks zoals een milieuvriendelijke kist? Er zijn veel verschillende mogelijkheden.

Grafsteen

Een persoonlijke tekst in een klassiek marmeren steen, een bronzen beeld, een sculptuur in glas, een natuurlijke zwerfkei met subtiele belettering of een houten boog begroeid met klimop. In grafmonumenten, of grafstenen, is veel keus. De vele mogelijkheden in vorm, materiaal en tekst bieden nabestaanden de gelegenheid om een bijzonder gedenkteken te laten ontwerpen dat écht past bij hun overleden dierbare.

Rouwbloemen

De bloemstukken die je uitkiest voor de begrafenis of crematie bestelt de uitvaartverzorger vaak voor je. Maar natuurlijk kun je ook zelf contact opnemen met een bloemist. Vaak is het ook mogelijk om zelf grafstukken te maken of in overleg met de bloemist bloemen uit de eigen tuin te gebruiken.

Vervoer

De overbrenging van de overleden dierbare (ook wel ‘rouwvervoer’ of ‘uitvaartvervoer’) naar het uitvaartcentrum of naar de locatie van de afscheidsdienst is vaak een ingrijpend en waardevol moment. Gebeurt het respectvol en op een manier die past bij de overledene en de familie, dan geeft dat de nabestaanden veel rust.

Eten en drinken

Onze uitvaartlocaties beschikken over sfeervolle ontmoetingsruimtes om na de afscheidsdienst even bij te komen en rustig na te praten. De locaties hebben een gevarieerd aanbod aan eten en drinken. Graag bespreken wij met jou de mogelijkheden.

Regelen van beeld en geluid

Delen Herinneringspagina

Verzamel en bewaar herinneringen met een Delen-herinneringspagina. Op deze besloten webpagina kunnen familie, vrienden en kennissen verhalen, foto’s en filmpjes met de nabestaanden delen. Ook kunnen zij een condoleancebericht schrijven of online een kaarsje aansteken.

Faciliteiten voor bezoekers met een beperking en slechthorenden

Al onze uitvaartcentra en crematoria zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook zijn er een of meer rolstoelen beschikbaar. Daarnaast zijn alle aula’s van crematoria uitgerust met een ringleiding voor slechthorenden. Een ringleiding zorgt ervoor dat mensen met een hoortoestel het geluid in de aula kunnen beluisteren zonder storend omgevingsgeluid. Wij helpen u hier graag bij.