• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Asbestemmingen

Tijdens ons leven delen we vele momenten, gedachten en emoties met elkaar. Wanneer iemand wegvalt, blijven de herinneringen. We koesteren ze en delen ze met elkaar. Zo leeft de dierbare voort in onze herinnering.

Na de crematie heb je ruim de tijd om te bedenken wat je met de as van je dierbare wilt doen. Als je niet weet wat de overledene wilde, kun je zelf een bestemming kiezen. Die keuze is natuurlijk heel persoonlijk. Je kunt de as bijvoorbeeld thuis bewaren in een bijzondere urn, verstrooien op een mooi plekje of verwerken in een persoonlijk sieraad. Ook kun je eens kijken naar andere herinneringsproducten. Wij begrijpen dat de keuze soms moeilijk kan zijn. Daarom denken we graag met je mee over een asbestemming of tastbare herinnering die past bij jouw wensen en situatie.

Mogelijke asbestemmingen

Onze crematoria bieden diverse mogelijkheden voor asbestemmingen. Je leest hier meer over via onderstaande links. Wil je meer weten over de specifieke mogelijkheden op een bepaalde locatie? Bel ons dan via 040 262 49 00.

Zo maak je je keuze kenbaar

Na de uitvaart ontvangt de opdrachtgever van de crematie een formulier om de keuze voor de asbestemming aan te geven. Willen nabestaanden niet aanwezig zijn bij de asverstrooiing? Dan laten we weten wanneer wij van plan zijn de as te verstrooien. Wil je de as graag ophalen? Dan sturen we hiervoor een bericht. Je ontvangt de as in een rechthoekige asbox. Hier kun je de as in bewaren, maar ook uit verstrooien.
Asbox 

Voorbeeld van een asbox

Belangrijk om te weten

  • De opdrachtgever van de crematie moet akkoord geven voor alle asbestemmingen. De opdrachtgever kan deze verantwoordelijkheid alleen overdragen via een machtiging.
  • Er geldt een wettelijke wachttijd van één maand voordat wij de as mogen vrijgeven voor een definitieve bestemming. Tijdens deze wachttijd bewaren wij de asbox in de algemene nis van het crematorium. Nabestaanden hebben geen toegang tot deze rustplaats. Als je meer dan een maand nodig hebt om een definitieve asbestemming te kiezen, kun je de as ook voor een langere periode laten bijzetten in de algemene nis.

Download de machtiging asbestemmingen