• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Kosten begrafenis

De wensen rondom een begrafenis zijn voor iedereen persoonlijk. De kosten van een begrafenis hangen samen met de wensen van de overledene. Hierdoor kunnen de kosten ook sterk variëren. Hieronder leggen we uit waar je aan kunt denken.


Wat kost een gemiddelde begrafenis bij DELA

Gemiddeld betaal je bij DELA € 10.000 euro voor een begrafenis. Dit is inclusief de begeleiding door een uitvaartverzorger. Wat wij bij iedere uitvaart regelen:

  • Een uitvaartverzorger uit de omgeving luistert naar de wensen en helpt bij het maken van keuzes.
  • Teams met specialistische kennis staan klaar om te helpen bij specifieke wensen.
  • De uitvaartverzorger doet aangifte van overlijden, regelt de overlijdensakte en het verlof tot cremeren.
  • De uitvaartverzorger zorgt dat alles op de dag van het afscheid goed verloopt.
  • Hulp bij de uitkering van de polis als er een uitvaartverzekering is.

Dan heb je ook nog de keuze of je een traditionele begrafenis wil of kies je voor natuurbegraven?

Wat kost een begrafenis

Kosten van een begrafenis liggen vaak hoger dan de kosten van een crematie. Dit komt vooral door kostenposten zoals grafkosten, een grafsteen en de keuze voor een luxere kist. Grafkosten kunnen enorm verschillen per gemeente en per provincie.

Grafkosten

Bij begraven is een van de hoogste kostenposten het graf zelf. Deze kosten kunnen enorm verschillen per gemeente en per provincie. Deze bedragen lopen uiteen van 800 euro tot 7000 euro. De gemiddelde prijs ligt rond de 1700 euro. Dit is het totaalbedrag inclusief;

  • het delven van het graf;
  • grafrechten;
  • het algemene onderhoud van de begraafplaats.

Grafsteen

Een gedenkmonument of een grafsteen is op de meeste begraafplaatsen verplicht. Gemiddeld geven mensen 2200 euro uit aan een grafsteen. Deze kan overigens ook van hout, glas of kunststof zijn gemaakt.

Wat kost natuurbegraven

Natuurbegraven is een andere vorm van begraven. Een laatste rustplaats in de vrije natuur. Dit neemt ook andere kosten met zich mee. Een graf op een natuurbegraafplaats betekent eeuwigdurende rust. De kosten zijn vaak hoger dan bij een reguliere begraafplaats. Na het voldoen van de kosten voor de natuurbegrafenis, hoeft er nooit meer iets betaald of geregeld te worden. De graven worden ook niet geruimd. Bij een reguliere begrafenis moet er na een aantal jaar de keuze gemaakt worden om de grafrechten wel of niet te verlengen.

Persoonlijke wensen

Dan zijn er kosten voor uw persoonlijke invulling en wensen rondom de begrafenis. Bijvoorbeeld waar en wanneer je afscheid wilt nemen, hoeveel gasten komen er naar de begrafenis en wil je de gasten dan ook iets te eten of te drinken aanbieden?

Kosten begraven berekenen

Bereken in 2 minuten wat de kosten van een begrafenis zijn met de uitvaartkostenwijzer. Zo krijg je een beeld van wat een uitvaart ongeveer kost en welk bedrag je kunt verzekeren. Of welk bedrag je nodig hebt om een uitvaart op korte termijn te regelen zonder verzekering.

Moeder en zoon op het strand

Kosten begrafenis berekenen