Eigen regie, zelf een uitvaart samenstellen

Wat is een eigen regie-uitvaart?

Bij een eigen regie-uitvaart ga je zelf online het afscheid samenstellen. Dit is een goede keuze als je een aantal zaken liever zelf regelt en direct inzicht wil hebben in de kosten. Of als je al ooit een keer een uitvaart hebt geregeld en daardoor goed weet hoe je het wil. Jij bepaalt uiteindelijk samen met de uitvaartverzorger wie wat gaat regelen. Een eigen regie-uitvaart is ook mogelijk zonder uitvaartverzekering.

Wat kan ik verwachten?

  • Stapsgewijs online de uitvaart samenstellen.
  • Inschatting van de kosten.
  • Keuzes eenvoudig bewaren en delen met dierbaren.
  • Na het invullen de wensen doornemen met een uitvaartspecialist.
  • Samen bepalen wie wat regelt: wat doe jij en wat doet de uitvaartverzorger.
  • Jij houdt de regie in handen.
  • Na de uitvaart kun je gebruik maken van nabestaandenzorg.

In slechts drie stappen een eigen regie-uitvaart

Stel zelf online de uitvaart samen. Ook zonder uitvaartverzekering.

  1. Klik op 'Uitvaart samenstellen' en geef jouw keuzes aan.
  2. Sla jouw keuzes op en ontvang een offerte.
  3. Samen met een uitvaartverzorger bepaal je wie wat regelt.

Hoe werkt het online samenstellen van de uitvaart?

Bij het online samenstellen van de uitvaart komen alle onderdelen aan bod. Bijvoorbeeld of het om een begrafenis of crematie gaat, waar je afscheid wilt nemen en of je een koffietafel wil. Doordat je meteen de kosten van jouw keuze ziet, weet je waar je aan toe bent. De keuzes die je hebt gemaakt kun je opslaan en eenvoudig delen met je dierbaren. Zo heb je een handig overzicht van jouw wensen en houd jij de regie in handen.

Uitvaart samenstellen

Veelgestelde vragen over een eigen regie-uitvaart

Wat regelen jullie bij een eigen regie-uitvaart?

Bij het regelen van een eigen regie-uitvaart sta je er niet alleen voor. Jij stelt online de uitvaart samen. Wij regelen administratieve en praktische zaken zoals de akte van overlijden en het vervoer van je dierbare. We nemen samen je gemaakte keuzes door om te kijken of er nog iets mist of gewijzigd moet worden. Daarna regelen we samen het afscheid. We zijn ook aanwezig bij de afscheidsdienst.

Krijg ik ondersteuning van een uitvaartverzorger?

Ja, na het invullen van de keuzes neemt een uitvaartverzorger deze altijd samen met jou door om te kijken of er nog iets mist of gewijzigd moet worden. Daarna regelen we samen het afscheid. We zijn ook aanwezig bij de afscheidsdienst.

Ontvang ik na het online invullen van mijn keuzes eerst een offerte?

Ja, nadat je alle stappen en keuzemogelijkheden doorlopen hebt, krijg je een vrijblijvende offerte met de door jou gemaakte keuzes en de bijbehorende kosten.

Kan ik mijn keuzes nog aanpassen?

Ja, dat kan. Je keuzes zijn pas definitief nadat je het overlijden hebt gemeld en je de uitvaartverzorger akkoord hebt gegeven voor de gemaakte keuzes. Tot die tijd kun je je keuzes nog aanpassen.

Kan ik mijn keuzes opslaan?

Ja, na het maken van alle keuzes kun je het overzicht opslaan en delen met je naasten. Als je jouw keuzes opslaat, kunnen wij je snel helpen met het regelen van de uitvaart.

Heb ik na het online invullen van mijn keuzes een duidelijk kostenoverzicht?

Ja, in grote lijnen wel. Met het doorlopen van alle stappen kan de volledige uitvaart samengesteld worden. Misschien heb je nog niet bij alle stappen een keuze gemaakt of heb je nog vragen. Een uitvaartverzorger neemt altijd de gemaakte keuzes met je door, zodat het kostenoverzicht volledig is en de uitvaart naar wens geregeld kan worden.

Kan ik de uitvaart ook al online samenstellen als ik nog niet precies weet hoe ik het vorm wil geven?

Ja, je kunt stappen overslaan of een (voorlopig) bedrag invullen bij een bepaalde stap. Een uitvaartverzorger neemt altijd de gemaakte keuzes met je door, zodat het kostenoverzicht volledig is en de uitvaart naar wens geregeld kan worden.

Waarop is de vanafprijs voor een eigen regie-uitvaart gebaseerd?

De vanafprijs is gebaseerd op basiszaken die altijd geregeld moeten worden bij een uitvaart, zoals de aangifte en akte van overlijden, de kist, het vervoer van je dierbare en de opbaring.

Wat is het verschil tussen een eigen regie-uitvaart en een zorgeloze uitvaart?

Bij een eigen regie-uitvaart stel je zelf online het afscheid samen. Dit is een goede keuze als je een aantal zaken liever zelf wil regelen, als je direct inzicht wil hebben in de kosten of als je al een keer een uitvaart hebt geregeld en daardoor goed weet hoe je het wilt. Jij bepaalt uiteindelijk samen met de uitvaartverzorger wie wat gaat regelen.

Bij een zorgeloze uitvaart neemt een uitvaartverzorger je alle zorg uit handen. Dit is een goede keuze wanneer je volledige begeleiding wil. Voor, tijdens en na de uitvaart. Zo hoef je zelf zo min mogelijk te regelen en kun jij je richten op het afscheid van je dierbare.

Zijn er naast de eigen regie-uitvaart nog andere mogelijkheden zonder uitvaartverzekering?

Ja, het is ook mogelijk om een andere uitvaart te regelen zonder uitvaartverzekering. Vergelijk de verschillende uitvaartmogelijkheden

Ik wil graag een uitvaartverzekering afsluiten. Is dat mogelijk?

Ja, dat is mogelijk. Met een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat je naasten geen zorgen hebben over uitvaartkosten bij het regelen van jouw uitvaart.

Heb je een vraag? We staan voor je klaar!

Ervaringen van nabestaanden

Tevreden, weinig zorgen, goede begeleiding

'Het was een prettige samenwerking met onze contactpersoon. Deze mevrouw was vriendelijk, sociaal en had precies de juiste informatie voor mij. Waarmee ik de uitvaart gemakkelijk kon regelen. Ik was onervaren maar Monique gaf mij de kracht dat ik dit kon doen.'

Ontzorgd tijdens een zorgelijke periode
'Alle do's en don'ts werden mij voorgelegd en er was volop ruimte voor eigen inbreng.'
Correcte afhandeling
'Een nette uitvaartverzorging, mooi uitvaartcentrum.'

Omdat elk leven oneindig aandacht verdient

Onze mensen maken elke dag de meest ontroerende situaties mee. Bekijk hier echte verhalen van onze mensen en ervaar wat oneindig aandacht betekent voor nabestaanden.

De andere mogelijkheden bij DELA:

Het laatste afscheid: ’Je krijgt helemaal zelf de regie’

Voor Linda (50) en haar vier kinderen begon het jaar met een donkere wolk. Haar ex-man, hun vader, overleed plotseling. Samen met hun kinderen regelde ze het afscheid. ’De uitvaartverzorger vertelde dat we tot aan de crematieoven mee mochten. Jeetje, néé, dachten we. Maar het was ontspannen en mooi. We zouden het meteen weer zo doen, ook de kinderen’.

Lees het hele ervaringsverhaal

Een uitvaartlocatie bij jou in de buurt

Wij hebben door het hele land meer dan 50 uitvaartcentra en crematoria. Hierdoor kan een afscheid bijna altijd bij jullie in de buurt geregeld worden. Onze locaties zijn goed te bereiken en sfeervol ingericht voor een persoonlijk en bijzonder afscheid. Je bent van harte welkom om een kijkje bij ons te nemen. We vertellen je dan graag meer over de vele mogelijkheden die je bij ons hebt. Bijvoorbeeld over horeca of over persoonlijke rituelen.

 
Bekijk alle uitvaartlocaties