Een zorgeloze uitvaart regelen

Wat is een zorgeloze uitvaart?

Bij een zorgeloze uitvaart neemt een uitvaartverzorger je alle zorg uit handen. Dit is een goede keuze wanneer je volledige begeleiding wil. Voor, tijdens en na de uitvaart. Zo hoef je zelf zo min mogelijk te regelen en kun jij je richten op het afscheid van je dierbare. Een zorgeloze uitvaart is ook mogelijk zonder uitvaartverzekering.

Direct regelen?

Direct een zorgeloze uitvaart regelen? Gecondoleerd met je verlies. Wij staan voor je klaar. Je kunt ons elke dag van de week bellen op 088 335 2126. Je krijgt direct een ervaren specialist aan de lijn.

Wat wordt er voor mij geregeld?

Een ervaren uitvaartverzorger neemt contact met je op om persoonlijk de wensen te bespreken. Je krijgt hulp bij het bepalen van de invulling van de uitvaart en bij het maken van keuzes. Vaak is er veel meer mogelijk dan je denkt. De uitvaartverzorger regelt het afscheid zoals jij dat wilt, met veel ruimte voor herinneringen. Na de uitvaart krijg je hulp om de draad van het leven zo goed mogelijk weer op te pakken. Hierbij kun je denken aan nabestaandenzorg en bijeenkomsten om je dierbare te herinneren.

In slechts 3 stappen een zorgeloze uitvaart regelen

Alle zorg uit handen. Ook zonder uitvaartverzekering.

  1. Klik op 'Ga verder' en vul je gegevens in.
  2. Een uitvaartspecialist neemt contact op om de wensen te bespreken.
  3. Je ontvangt een vrijblijvende offerte op maat.

Wat kan ik verwachten?

  • Persoonlijk contact met een ervaren uitvaartverzorger.
  • Een duidelijke en vrijblijvende offerte op maat.
  • Een uitvaart naar wens.
  • Hulp bij de invulling van het afscheid zoals bloemen, drukwerk en catering.
  • Een duidelijke planning en draaiboek van de afscheidsdienst.
  • Alle administratieve zaken rondom de uitvaart worden geregeld.
  • Nabestaandenzorg en bijeenkomsten om je dierbare te herinneren.

Veelgestelde vragen over een zorgeloze uitvaart

Wat regelen jullie bij een zorgeloze uitvaart?

Bij een zorgeloze uitvaart krijg je hulp van een ervaren uitvaartverzorger uit de omgeving. Samen geven jullie vorm aan de uitvaart, zodat het een afscheid naar wens wordt. Als jouw dierbare een uitvaartverzekering had, helpen we met de uitkering van de verzekering. Na de uitvaart helpen we je om de draad van het leven weer zo goed mogelijk op te pakken met nabestaandenzorg en bijeenkomsten om je dierbare te gedenken.

Waarop is de vanafprijs voor een zorgeloze uitvaart gebaseerd?

De vanafprijs is gebaseerd op basiszaken die altijd geregeld moeten worden bij een uitvaart, zoals de aangifte en akte van overlijden, de kist, het vervoer van je dierbare en de opbaring.

Wanneer ontvang ik een offerte voor de uitvaart?

Je ontvangt een voorlopige offerte nadat je de uitvaartwensen hebt besproken met een uitvaartspecialist. Wanneer we de uitvaart echt gaan regelen, bespreek je de offerte met de uitvaartverzorger en maak je de keuzes definitief. Als je wensen zijn gewijzigd, ontvang je een aangepaste offerte.

Kan ik de verwachte uitvaartkosten alvast betalen?
Nee, je kunt de uitvaartkosten voor een zorgeloze uitvaart pas betalen als de offerte definitief is en het zeker is dat er geen aanvullende kosten meer bij komen.

Je kunt wel vooraf eenvoudig geld opzij zetten voor een uitvaart. Bij overlijden komt het volledige bedrag van het depositofonds vrij om de uitvaartkosten te betalen.
Kan ik mijn uitvaartwensen vooraf vastleggen of bespreken?

Ja, je kunt je uitvaartwensen vastleggen en aanpassen in Mijn DELA. Je kunt de wensen ook vanuit Mijn DELA opslaan en printen, zodat je ze kunt bespreken met je dierbaren.

Heb je geen Mijn DELA-account? Vraag dan kosteloos een wensenboekje aan. Bespreek je jouw wensen liever met een uitvaartspecialist? Je kunt altijd een persoonlijk gesprek aanvragen. Ook zonder DELA-verzekering.

Wat is het verschil tussen een zorgeloze en een eigen regie-uitvaart?

Bij een zorgeloze uitvaart neemt een uitvaartverzorger je alle zorg uit handen. Dit is een goede keuze wanneer je volledige begeleiding wil. Voor, tijdens en na de uitvaart. Zo hoef je zelf zo min mogelijk te regelen en kun jij je richten op het afscheid van je dierbare.

Bij een eigen regie-uitvaart stel je zelf online het afscheid samen. Dit is een goede keuze als je een aantal zaken liever zelf wil regelen, als je direct inzicht wil hebben in de kosten of als je al een keer een uitvaart hebt geregeld en daardoor goed weet hoe je het wilt. Jij bepaalt uiteindelijk samen met de uitvaartverzorger wie wat gaat regelen.

Zijn er naast de zorgeloze uitvaart nog andere mogelijkheden zonder uitvaartverzekering?

Ja, het is ook mogelijk om een andere uitvaart te regelen zonder uitvaartverzekering. Vergelijk de verschillende uitvaartmogelijkheden

Ik wil graag een uitvaartverzekering afsluiten. Is dat mogelijk?

Ja, dat is mogelijk. Met een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat je naasten geen zorgen hebben over uitvaartkosten bij het regelen van jouw uitvaart.

Heb je een vraag? We staan voor je klaar!

Ervaringen van nabestaanden

Mooi afscheid

'Medewerkers van DELA hebben ons allen uitstekend geholpen. Fijn eerste contact en goede begeleiding gedurende de hele voorbereiding en tijdens de dienst. Prima nazorg.'

Intiem afscheid. Fijn familie onder elkaar.

'Alles was goed geregeld. Zelf konden wij ons zonder zorgen op het afscheid richten.'

Fantastisch geregeld

'Alles perfect geregeld. Zeer transparant over kosten en uitvaartbegeleiding was fantastisch!'


Omdat elk leven oneindig aandacht verdient

Onze mensen maken elke dag de meest ontroerende situaties mee. Bekijk hier echte verhalen van onze mensen en ervaar wat oneindig aandacht voor het leven betekent.

De andere mogelijkheden bij DELA:

Een helpende hand na de uitvaart

Na de uitvaart breekt een moeilijke tijd aan voor nabestaanden. We bieden je graag een helpende hand om de draad van het leven weer zo goed mogelijk op te pakken. Onze nabestaandenzorg helpt je bij het regelen van praktische, financiële, juridische en administratieve zaken. Je bent ook altijd welkom bij lezingen, herinneringsbijeenkomsten en lichtjesavonden.

 

 

Meer informatie

Een uitvaartlocatie bij jou in de buurt

Wij hebben door het hele land meer dan 50 uitvaartcentra en crematoria. Hierdoor kan een afscheid bijna altijd bij jullie in de buurt geregeld worden. Onze locaties zijn goed te bereiken en sfeervol ingericht voor een persoonlijk en bijzonder afscheid. Je bent van harte welkom om een kijkje bij ons te nemen. We vertellen je dan graag meer over de vele mogelijkheden die je bij ons hebt. Bijvoorbeeld over horeca of over persoonlijke rituelen.

 
Bekijk alle uitvaartlocaties

'We hebben een eenvoudige kist mooi beschilderd'

Margriet en Joep ontmoetten elkaar op de ijsbaan in Amersfoort. Ze waren 52 jaar samen toen Margriet onverwacht overleed. Joep: ‘Ik kan me snel opwinden, maar zij was nuchter, ze gaf me rust. Dat mis ik. Ik mis dat ze er niet meer is. Het is stil in huis en alles wat hier is doet me denken aan haar. Je kunt niets meer delen. Verdorie, denk ik af en toe. Waarom? Maar zo gaat het in het leven. Het afscheid was een mooie dag, zoals we het aan tafel bedacht hadden.’

Lees het hele ervaringsverhaal