• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Voor de uitvaart

Nadenken over een uitvaart is niet leuk, maar het geeft houvast als je weet wat er op je af gaat komen in de periode voor de uitvaart. DELA helpt je hier graag mee. Hier vind je alle informatie die je kunt gebruiken in de momenten voor de uitvaart.

Begraven of cremeren

Steeds meer mensen kiezen voor een crematie. Maar misschien vind je het juist fijn om een mooie plek te hebben om naar toe te gaan en spreekt begraven je daarom meer aan.

Uitvaartverzorging

Wanneer iemand van wie je houdt overlijdt en je de uitvaart moet regelen, komt er veel op je af. In een korte tijd moet er van alles worden geregeld. Gelukkig sta je er niet alleen voor: onze lokale uitvaartverzorgers helpen om de uitvaart samen met jou vorm te geven. Samen met jou worden de wensen doorgesproken zodat je op een persoonlijke en mooie manier afscheid kan nemen. En dat in een fijne omgeving waar je in alle rust herinneringen kunt ophalen en nieuwe herinneringen maken. Zo zorgen we voor een gerust gevoel over de uitvaart: alles is goed geregeld.

Rituelen bij een uitvaart

Iedere cultuur en religie heeft eigen tradities en gebruiken die houvast geven, troost bieden en helpen om grote veranderingen een plek te geven. Op belangrijke momenten in het leven zoals bij geboortes, een huwelijk of een overlijden zijn deze extra zichtbaar.

Een duurzame uitvaart

Duurzaamheid is geen trend meer, maar een manier van leven. Wij dragen daar graag aan bij door de mogelijkheid te bieden om je uitvaart zo duurzaam mogelijk in te vullen. Als marktleider willen we onze verantwoordelijkheid nemen om de wereld leefbaar te houden, ook voor de toekomstige generaties. Daarom spannen wij ons in om op alle terreinen milieuwinst te realiseren.

Kind en uitvaart

Het verlies van een kind is het ergste wat ouders kan overkomen. Tijdens deze emotionele tijd spelen onze uitvaartverzorgers een belangrijke rol. Ze nemen de ouders praktische zaken uit handen, zodat zij zich kunnen richten op het wezenlijke: hun overleden kindje en elkaar. Daarnaast proberen de uitvaartverzorgers het afscheid samen met de ouders zo vorm te geven dat er waardevolle herinneringen gemaakt kunnen worden voor later.

Uitvaartwensen invullen

Heb je voor je crematie of begrafenis specifieke wensen? Noteer deze dan nu alvast. Juist tijdens het leven. Niet alleen voor jezelf, maar vooral voor je nabestaanden. Het neemt hen zorgen uit handen en maakt het afscheid nog persoonlijker.

Begrafenis

Bij een begrafenis wordt de overledene in een grafkist begraven. De gedachte dat het lichaam nog steeds ergens is, biedt vaak troost aan naasten. Of je voor een begrafenis of crematie kiest, hangt af van de persoonlijke wensen en overtuiging. DELA verzorgt de uitvaart op elke Nederlandse begraafplaats, zelfs wanneer die niet bij DELA behoort.

Wanneer is de uitvaart?

Met het overlijden van een dierbare breekt vaak een hectische periode aan. Een van de eerste dingen die de nabestaanden moeten regelen is de uitvaart. De wet schrijft namelijk voor dat je niet te lang mag wachten met een begrafenis of crematie.

Hoe condoleer je iemand

Wanneer ga je bij de familie langs, wat schrijf je op een condoleancekaart en kun je wel ‘gewoon’ of moet je juist iets persoonlijks zeggen? Kortom, hoe condoleer je iemand.