• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Uitvaart­polis

Met een uitvaartpolis verzeker je gedeeltelijk of volledig de kosten van een uitvaart. Je zorgt hiermee dat jouw nabestaanden niet onverwachts met hoge kosten te maken krijgen. En dat kan een geruststellende gedachte zijn voor jou.

 

Waarom sluit je een uitvaartpolis af?

Met een uitvaartpolis hoeven je nabestaanden later geen zorgen te hebben over jouw uitvaart. In Nederland moet je namelijk gemiddeld voor een uitvaart al snel rekenen op een bedrag tussen de € 8.000 en € 10.000.

Niet iedereen heeft zo’n bedrag op de spaarrekening staan. Zelfs als je dat wél hebt, dan nog kunnen je nabestaanden na je overlijden er niet direct bij. Dit komt doordat de bank de rekeningen van overledenen vaak tijdelijk blokkeert. De erfgenamen krijgen pas toegang tot het geld na de afhandeling van de erfenis en na het goedkeuren van de benodigde documenten.

Met een uitvaartpolis hoeven je nabestaanden de kosten van de uitvaart niet eerst zelf voor te schieten. Daarnaast is het afsluiten van een uitvaartpolis vaak een goed moment om je uitvaartwensen alvast op te schrijven. Dat kan je nabestaanden helpen bij het regelen van de uitvaart. Je sluit een uitvaartpolis tenslotte niet af voor jezelf maar juist voor de mensen van wie je houdt.

 

Bereken de premie

In de volgende stap kun je jouw gezin toevoegen
Geboortedatum*
 

 

Wat kost een uitvaartpolis?

Als je een uitvaartpolis afsluit, hangt de hoogte van de premie af van jouw leeftijd, gezondheid en het type verzekering dat je kiest. Op basis hiervan schat de verzekeraar het risico op overlijden in. Hoe jonger je bent als je de uitvaartpolis afsluit, hoe lager de premie is. De hoogte van je premie is niet alleen afhankelijk van je leeftijd en je gezondheid, maar ook van je uitvaartwensen. Een grote uitvaart met uitgebreide koffietafel achteraf kost meer dan een uitvaart in kleine kring. Wil je meer weten? Lees hier meer over de gemiddelde kosten van een begrafenis of bereken de kosten van jouw uitvaartwensen.

 

De voordelen van de uitvaartpolis van DELA

Onze uitvaartpolis heet het DELA UitvaartPlan. Met deze uitvaartverzekering nemen wij je nabestaanden veel zorgen en regelwerk uit handen. De voordelen van onze uitvaartpolis:

  • Geen zorgen over hoge uitvaartkosten voor je nabestaanden
  • Een compleet verzorgde uitvaart volgens jouw wensen, voor een vast bedrag per maand
  • De uitvaartverzekering kun je eenvoudig aanpassen aan je uitvaartwensen
  • Na de uitvaart helpen wij je nabestaanden om de draad weer op te pakken

Wil je precies weten wat er met onze uitvaartpolis wel en niet is verzekerd? Bekijk dan de voorwaarden van een het DELA UitvaartPlan.

Hoeveel moet ik verzekeren?

Bereken in 2 minuten wat de kosten van een crematie of begrafenis zijn. Zo krijg je een beeld van wat een uitvaart ongeveer kost en welk bedrag je kunt verzekeren.