• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Uitvaart­polis

Een uitvaartpolis verzekert je gedeeltelijk of volledig tegen de kosten van een uitvaart. Je zorgt hiermee dat jouw nabestaanden niet onverwachts met hoge kosten te maken krijgen. En dat kan een geruststellende gedachte zijn voor jou.

 

Waarom sluit je een uitvaartpolis af?

Met een uitvaartpolis hoeven je nabestaanden later geen zorgen te hebben over jouw uitvaart. In Nederland moet je namelijk gemiddeld voor een uitvaart al snel rekenen op een bedrag tussen de € 7.000 en € 11.000. Niet iedereen heeft zo’n bedrag op de spaarrekening staan.

Niet iedereen heeft zo’n bedrag op de spaarrekening staan. Zelfs als je dat wèl hebt, dan nog kunnen je nabestaanden na je overlijden er niet direct bij. Dit komt doordat de bank de rekeningen van overledenen vaak tijdelijk blokkeert. De erfgenamen krijgen pas toegang tot het geld na de afhandeling van de erfenis en na het goedkeuren van de benodigde documenten.

Met een uitvaartpolis hoeven je nabestaanden de kosten van de uitvaart niet eerst zelf voor te schieten. Daarnaast is het afsluiten van een uitvaartpolis vaak een goed moment om je uitvaartwensen alvast op te schrijven. Dat kan je nabestaanden helpen bij het regelen van de uitvaart. Je sluit een uitvaartpolis tenslotte niet af voor jezelf maar juist voor de mensen van wie je houdt.

 

Bereken de premie

In de volgende stap kun je jouw gezin toevoegen
Geboortedatum*
 

 

Wat kost een uitvaartpolis?

Als je een uitvaartpolis afsluit, is de hoogte van de premie afhankelijk van jouw leeftijd, gezondheid en het type verzekering  dat je kiest. Op basis hiervan schat de verzekeraar het risico op overlijden in. Hoe jonger je bent als je de uitvaartpolis afsluit, hoe lager de premie is. De hoogte van je premie is niet alleen afhankelijk van je leeftijd en je gezondheid, maar ook van je uitvaartwensen. Een grote uitvaart kost meer dan een uitvaart in kleine kring. Wil je meer weten? Lees hier dan meer over de gemiddelde kosten van een begrafenis of bereken de kosten van jouw uitvaartwensen.

 

 

De voordelen van de uitvaartpolis van DELA

Een begrafenispolis is hetzelfde als een uitvaartverzekering. Onze uitvaartverzekering heet het DELA UitvaartPlan.

  • Geen zorgen over hoge uitvaartkosten voor je nabestaanden
  • Een uitvaart volgens jouw wensen, voor een vast bedrag per maand
  • Flexibel, de uitvaartverzekering is altijd aan je wensen aan te passen
  • DELA helpt je nabestaanden om de draad van het leven weer op te pakken

Wil je precies weten wat onze uitvaartpolis wel en niet dekt? Bekijk dan hier de voorwaarden van een het DELA UitvaartPlan.

Hoeveel moet ik verzekeren?

Bereken in 2 minuten wat de kosten van een crematie of begrafenis zijn. Zo krijg je een beeld van wat een uitvaart ongeveer kost en welk bedrag je kunt verzekeren.