• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Mooie woorden

Mooie woorden zijn belangrijk op de momenten die er toe doen. Mooie woorden horen bij het leven én bij de dood. Bij de geboorte van een kind, een bruiloft of uitvaart. Ze kunnen troost geven, dankbaarheid uitstralen of vertellen wat iets of iemand betekent. Het mooiste wat je iemand kunt geven, is soms verpakt in een paar zinnen. Laat je inspireren door de verhalen van anderen.

Mooie woorden delen

Vaak blijven mooie en liefdevolle woorden te lang onuitgesproken. Om je te helpen met het delen van jouw mooie woorden hebben wij een handig stappenplan ontwikkeld met praktische tips.

Gedichtenbundel

Het vinden van de woorden om iemand troost te bieden is lastig. Om je te helpen hebben wij mooie afscheidsteksten en gedichten rondom overlijden gebundeld.

LEEF!

Wij helpen je graag met nadenken over emotionele en praktische zaken die nu en later mooier maken. Daarom versturen we meerdere keren per jaar de nieuwsbrief LEEF!. Inschrijven voor de LEEF! kan via onderstaande knop.

Stappenplan: speech schrijven

Het stappenplan helpt je stap voor stap bij het schrijven en houden van een mooie afscheidsspeech. Hoe moeilijk ook, met deze 10 stappen schrijf je zeker een mooi afscheidswoord.

Inspiratie: voorbeelden van de 7 mooiste toespraken ooit

Een brok in je keel, trillende knieën, bang om je woorden te vergeten... Het valt niet mee om een mooie toespraak te houden. Wij zetten een paar mooie toespraken op een rij waarvan je kunt leren.

Stappenplan voor het uitspreken van mooie woorden

Hoe vaak vertel je je geliefde, ouders, broer, zus of beste vriend wat ze voor je betekenen? Vaak blijven mooie en liefdevolle woorden onuitgesproken. Dat moet anders, vinden we. Want door mooie woorden hardop te zeggen, geef je ze extra betekenis en versterk je de band met je dierbaren. Maar hoe zet je je gevoel om in mooie woorden?

Mooie woorden: Ze waren nog nooit zo belangrijk

In een tijd waarin we elkaar niet aanraken, is het des te belangrijker elkaar te zeggen dat we aan elkaar denken. We deden een oproepje en vroegen: wie wil je een hart onder de riem steken?

Organiseer je eigen mooie-woorden-diner

Tijdens een mooie-woorden-diner spreek je alle dingen uit, die er in het dagelijks leven bij inschieten. Dat mag groot zijn, dat mag klein zijn: dat mag vooral helemaal 'jullie' zijn.