• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Gedichtenbundel

Het vinden van de woorden om iemand troost te bieden kan lastig zijn. Om je te helpen je medeleven te betuigen, hebben wij mooie condoleance teksten en gedichten rondom overlijden gebundeld.

 

Lief Leven geeft een sprankje hoop met mooie gedichtjes bij overlijden

Bij coöperatie DELA beseffen wij ons elke dag hoe waardevol het leven is. Doordat het eindigt. En ook weer doorgegeven wordt. Wij geloven dat we er zijn voor elkaar. Een gedachtegoed dat ook wordt uitgedragen door Nanne en Julie, jeugdvriendinnen en oprichters van Lief Leven. Met Lief Leven willen de dames klein geluk delen. ‘Wij willen een lichtpuntje zijn in een donkere tijd, mensen een sprankje hoop geven’, aldus Julie.

Oprichtster Nanne begon in 2014 met het schrijven van kleine gedichtjes. Berichtjes aan zichzelf en aan het leven. De pure gevoelens die bij het leven horen, uitgedrukt in één of enkele zinnen. Dat kan blijdschap, liefde of vriendschap zijn, maar ook loslaten, afscheid en rouw zijn terugkerende onderwerpen. 

Nanne deelde haar gedichten op Instagram vanuit de ambitie om meer mensen te helpen zich beter te voelen. En dat werkte. Binnen vijf jaar tijd bereikte ze het aantal van 200.000 volgers. Niet zo gek dus als onderstaande teksten je misschien bekend voor komen. Gebruik ze als je zelf de woorden niet kunt vinden, of gewoon om je vader, moeder, partner, vriendin, broer of iemand anders die je lief is te laten weten dat je er voor ze bent. Woorden nemen het verdriet niet weg maar kunnen de pijn misschien iets verzachten.  

Bied iemand steun of troost met een mooi gedicht

Ogen spraken krachtig
Handen gaven rust
Woorden waren eerlijk
Een hart vol levenslust
Maar de allermooiste sterren
Ook die moeten soms gaan
Te groot voor dit leven
Door naar een nieuw bestaan
© Lief Leven

Ik wou dat ik kon toveren
Dan toverde ik een glimlach op je gezicht
Maakte ik je zware dagen licht
Tekende ik een zon boven je hoofd
Sprak ik een spreuk die de pijn verdooft
© Lief Leven 

Ik zie je in de sterren
Ik hoor je in de wind
Al ben je niet meer hier,
er is een plekje in mijn hart
waar ik jou voor altijd vind
© Lief Leven 

Adem in
Adem uit
Het is niet makkelijk
En loslaten doet pijn
Maar geloof me kleine vechter
De dagen worden lichter
Het leven wordt weer fijn
© Lief Leven 

Laat het gaan
Laat het stromen
Geen haast
Antwoorden zullen komen
© Lief Leven 
 

Gedichtenbundel

Het kan lastig zijn om de juiste woorden te vinden als je iemand een hart onder de riem wilt steken die een dierbare heeft verloren. Wij hebben de mooiste teksten en gedichten voor je gebundeld. Hopelijk geeft deze bundel je inspiratie voor als je iemand steun of troost wilt bieden, of als je zelf wat steun kunt gebruiken.

Lief Leven
Het vinden van de woorden om iemand troost te bieden, kan lastig zijn. Lief Leven geeft een sprankje hoop met mooie gedichtjes bij leven en afscheid.