• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Inspiratie catering

In onze inspiratiegids vind je meer originele ideeën voor de catering na een uitvaart. Download de inspiratiegids en raak geïnspireerd.

 

'Mooie inspiratie. Goede uitleg!'

Vier en een halve ster van de 5

Geef de gasten iets lekkers mee na de uitvaart

Een lief gebaar naar de gasten van de uitvaart: geef iedereen bij vertrek iets lekkers mee. Iets dat je dierbare typeert, zal zorgen voor een glimlach.

Iets lekker meegeven

Lief idee: de gasten iets lekkers meegeven na de uitvaart. Zelfgemaakt eten serveren mag op veel plekken niet van de Voedsel en Waren Autoriteit. Maar iets lekkers na afloop meegeven aan de gasten mag wel. Overleg vooraf met de uitvaartverzorger wat de eisen zijn wat betreft hygiëne en verpakking. Enkele voorbeelden van culi-cadeautjes:

  • Een koetjesreep omdat oma die zo lekker vond.
  • Een mini-flesje champagne na het afscheid van een ware levensgenieter.
  • Een potje met een specerijmelange bij de uitvaart van iemand die dol was op koken.

Richard deelde nog één keer uit

Uitvaartverzorger Mariska Eppink: ‘Ik was bij de uitvaart van een bakker die ook lesgaf op een bakkersschool. Oud-leerlingen hadden lunchpakketjes gemaakt die alle gasten bij vertrek meekregen. Ze stonden in hun bakkerstenue bij de uitgang en deelden ze uit. Op elk pakketje was een gepersonaliseerde sticker geplakt. De bakker liet nooit iemand bij hem thuis weggaan zonder iets lekkers mee te geven. Bij zijn uitvaart was het motto dan ook: Richard deelt nog één keer uit.’

Andere bedankjes

Er zijn ook andere creatieve bedankjes voor de gasten van een uitvaart. Zoals een mini-gedenksteentje of bloemenzaadjes als de dierbare van bloemen hield.

Chocolade = troost

Chocolade biedt letterlijk troost doordat er tryptofaan in zit. Dat wordt in de hersenen omgezet naar het geluksstofje serotonine. Je kunt de gasten een luxe bonbon meegeven, samen met een bidprentje of herinneringskaartje. Diverse chocolatiers zijn gespecialiseerd in het maken van persoonlijke bonbons en chocolaatjes. Bijvoorbeeld bonbons in de kleuren van de hockey- of voetbalclub of gevuld met kweeperengelei omdat oma een kweeperenboom in de tuin had. Ook een aardig idee: een reep chocolade in de favoriete smaak van je dierbare.

  Mariska stond bekend om haar zelfgemaakte mueslirepen, dus die hebben we aan de gasten uitgedeeld. 
Zelfgemaakte muslirepen meegeven na een uitvaart

Doe inspiratie over uitvaartcatering op

Van welke gerecht hield jouw dierbare? Op pagina 7 van de inspiratiegids vind je allerlei mogelijkheden voor de catering na een uitvaart. Vind de manier die bij het leven van je dierbare past.