Een uitvaartverzekering? Heb ik die wel nodig?

Uitspraken als ‘Ik heb geld genoeg’ of ‘Ik timmer mijn eigen kist wel’, hoor je vaak op verjaardagen of feestjes. Vooral degenen die extra geld achter de hand hebben, roepen nogal eens dat zij een uitvaartverzekering overbodig vinden.

Het is de moeite waard om je eens in het begrip ‘uitvaartverzekering’ te verdiepen. En voor jezelf een afweging te maken of je een uitvaartverzekering nodig hebt. Kijk daarbij niet alleen naar de kosten, maar denk ook na of je nabestaanden hulp en zorg nodig hebben bij het regelen van een uitvaart.

Premie betalen of zelf een bedrag opzijzetten?

Een uitvaartverzekering keert altijd uit. Daar zit ook meteen een heel belangrijk verschil met geld opzijzetten voor je uitvaart. Je weet vooraf niet wanneer je komt te overlijden. Het is maar de vraag of er op dat moment al genoeg geld opzijgezet is. En daarbij is het belangrijk dat je dit geld niet voor andere zaken gebruikt en de uitvaartkosten gedekt blijven. Daar is discipline voor nodig. Tegelijkertijd wordt alles ook steeds duurder. Dus ook de kosten van je uitvaart. Een eenvoudige uitvaart kost volgens de Consumentenbond* al snel € 7.500. Een gemiddelde uitvaart kost tussen de € 7.000 en € 11.000. Dit zal over 20 jaar beduidend meer zijn. Met een uitvaartverzekering hoeven je nabestaanden dit bedrag niet zelf te betalen of daar de erfenis voor te gebruiken. 

* Consumentenbond

Hebben je nabestaanden hulp nodig bij het regelen van een afscheid?

Je familie en vrienden zijn je veel waard. Daarom wil je de mensen van wie je houdt met liefde en zorg achterlaten als jij wegvalt. Dat ze geen zorgen hebben over uitvaartkosten. En dat ze op het moment dat jij er niet meer bent geholpen worden bij het regelen van een mooi afscheid.

Heb je een uitvaartverzekering nodig of is deze overbodig?

Je helpt je nabestaanden nu al als je alvast nadenkt over je uitvaart. Wil je hen zorgen uit handen nemen? Kun je de kosten van je uitvaart betalen? Of heb je specifieke uitvaartwensen? Beantwoord onderstaande vragen en ontdek of een uitvaartverzekering waardevol voor je zou kunnen zijn.

Doe de test!

Chat met onze medewerkers