• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Hulp bij rouwverwerking

Hoe je de draad van het leven weer oppakt na verlies is voor iedereen anders. Jouw dierbaren kunnen je helpen bij rouwverwerking. In het praatstuk omschrijven we onderwerpen en tips om in gesprek te gaan.

 

Jeroen Kleijne: 'Het tonen van emoties is goed voor het rouwproces.'

Prangende vraag: ‘Hoe ga je verder als niets ooit hetzelfde zal zijn?’ vroegen we Jeroen Kleijne, schrijver van het boek De draad weer oppakken.

‘Rouw is een normaal onderdeel van het leven,’ vertelt Jeroen. En de meeste mensen zijn in staat om daar goed mee om te gaan. Een veilige basis creëren en het tonen van emoties is goed voor het rouwproces. ‘Zorg goed voor jezelf,’ wil hij aan iedereen meegeven.
Wensenboekje
Ken je ons online wensenboekje al? Je kunt eenvoudig aangeven hoe jouw afscheid eruit moet komen te zien. Je nabestaanden zien dan in een oogopslag welke zaken er moeten worden geregeld. Wil je weten hoe je je uitvaartwensen kunt verzekeren? Bekijk dan de mogelijkheden van de uitvaartverzekering van DELA.

Tip: praatstuk

De draad van het leven weer oppakken doe je niet alleen. Dit doe je samen met de mensen in je nabije omgeving. In deze fase zijn ze zelfs belangrijker dan ooit. Maar hoe vraag je om hulp of geef je aan waar je behoefte aan hebt? In het praatstuk geven we je handvatten om het gesprek met je dierbaren aan te gaan.