• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Waardig afscheid zonder verzekering

Is er geen uitvaartverzekering? Volg het stappenplan ‘uitvaart regelen zonder verzekering’ en neem op een waardige manier afscheid.

 

Lennie durfde uiteindelijk te helpen bij het verzorgen van haar overleden opa

Lennie (25) had een goede band met haar opa. Toen hij overleed, vond ze het spannend om hem weer te zien. Het was de eerste keer dat ze in aanraking kwam met de dood en ze was er eigenlijk bang voor. Toen Lennie aankwam bij het huis, vroeg ze zich af of ze haar opa nog wel wilde zien. Gelukkig was onze collega Judith van Overbrenging & Verzorging er om haar op te vangen.

Judith was voor Lennie het eerste contact met DELA en Judiths begeleiding zorgde voor een zachte landing. Stapje voor stapje nam Judith Lennie mee in alle gebeurtenissen van die dag en de dagen erna. En uiteindelijk durfde Lennie zelfs te helpen bij het verzorgen van haar opa. ‘Ik kon Judith alles vragen. Ze was aanwezig, maar op de achtergrond.’

In de video vertelt Lennie hoe ze zich in deze periode voelde, wat ze nog voor haar opa heeft kunnen doen en hoe Judith haar hierbij hielp.

Oneindig aandacht

Wanneer wij een uitvaart voor je verzorgen, dan kun je er zeker van zijn dat onze uitvaartverzorger uit jouw eigen plaats of regio komt. Wij hebben namelijk vestigingen in het hele land, dus we zijn altijd in de buurt. Al onze uitvaartspecialisten krijgen bij ons volop de ruimte voor opleidingen, wij investeren in hun vak. Zo kunnen we meer betekenen voor nabestaanden en hebben we alle kennis in huis voor de laatste verzorging, vervoer en de afscheidsceremonie. En bovenal doen we dit werk met ons hart en staan we altijd voor je klaar.

In de dagen rondom een afscheid zijn wij er helemaal voor de nabestaanden. Samen regelen we een afscheid naar wens. Wat gebeurt er die periode allemaal achter de schermen? En hoe zetten we onze kennis en kunde in voor een warm en persoonlijk afscheid? Judith vertelt over haar vak en hoe ze met oneindig aandacht het verschil maakt voor nabestaanden.

Bang voor de dood

Lennie is niet de enige die spanning voelt als het over de dood gaat. Voor het eerst iemand zien die overleden is, is niet niks. Bovendien moeten er meteen al veel keuzes gemaakt worden. Veel mensen weten niet wat er allemaal kan en mag. Daarom vertellen onze collega’s de nabestaanden meteen stap voor stap wat er staat te gebeuren. Door opties te geven en te helpen maakt spanning plaats voor rust, dat zien we dagelijks gebeuren. Dankzij de steun van Judith, was Lennie na de zes dagen voor het afscheid, en bij de afscheidsceremonie, zelfs niet meer bang voor de dood.

Begeleiding bij de verzorging

Judith: ‘Het doel van de verzorging is voor ons altijd dat de overledene eruit komt te zien zoals hij of zij was. We helpen nabestaanden het meest door uit te leggen wat er gaat gebeuren. Voor de laatste verzorging nemen we alle tijd. Sommige mensen willen alles samen doen, anderen gaan in de ruimte ernaast zitten met de deur open. Zo hebben ze toch het gevoel erbij te zijn. Alles mag en alles is goed, wij luisteren naar wat de mensen op dat moment nodig hebben.’

Download 8 tips voor een warm en persoonlijk afscheid als er geen wensen vastgelegd zijn

Hoe regel je een afscheid als er geen wensen vastgelegd zijn? Het kan moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. We geven je graag 8 tips die helpen bij het regelen van een warm en persoonlijk afscheid.