• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Hoofdsponsor Roparun

Coöperatie DELA verbindt zich aan de Roparun als hoofdsponsor. Roparun is een bekende, jaarlijkse estafetteloop van ruim 500 kilometer waarbij deelnemers geld inzamelen voor projecten in de palliatieve zorg. DELA gaat helpen om Roparun de komende jaren verder te laten groeien, zodat nog meer goede doelen gesteund kunnen worden.

Chat met onze medewerkers

De kracht van samen

Met deze samenwerking geven we invulling aan wie wij zijn en waar we voor staan. Roparun is een evenement waarbij deelnemers in teamverband een afstand moeten overbruggen die je niet in je eentje op die manier kunt overbruggen. Dit is de kracht van ‘samen’; precies de kern van onze coöperatieve identiteit. Ook bij DELA bereiken we samen meer dan alleen.

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel: kwalitatieve verbeteringen in het leven van mensen met een levensbedreigende ziekte. Het bestuur van de Stichting Roparun kent het geld dat tijdens de Roparun wordt opgehaald toe aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.

Door Roparun te sponsoren geven we invulling aan onze maatschappelijke rol rondom de kern van ons domein. Daarnaast bieden we onze medewerkers een podium om samen te werken aan vitaliteit en gezondheid. Zij kunnen namelijk ook meelopen en vrijwilligerswerk doen. Het mooie is dat door mee te doen ook weer nieuwe herinneringen en verhalen ontstaan die gedeeld kunnen worden.

Coöperatie DELA en Roparun; een waardevolle combinatie

Deze samenwerking laat zien wie wij zijn als coöperatie en waar we in het leven voor staan. Roparun-directeur Wiljan Vloet: 'In DELA vinden we een partner die goed is in het vertellen van verhalen. Dat hebben we gezien aan de sportieve kant bij het volleybal, maar ook aan de emotionele kant in hun reclamecampagnes. Roparun is een organisatie die vol zit met verhalen van deelnemers, vrijwilligers en goede doelen. Wij zijn dan ook erg trots dat DELA nu betrokken is bij onze organisatie en kan helpen om de prachtige verhalen die wij in huis hebben te vertellen aan een groter publiek.'

Met het sponsoren van Roparun vallen de puzzelstukjes op zijn plaats

Lange tijd vonden wij in de verbinding met het (beach)volleybal de door ons gewenste associaties die ons merk kleur en frisheid hebben gegeven. De associatieve verbinding met volleybal was heel goed, maar dat effect vermindert door de jaren heen. Bovendien hebben wij als organisatie ook een ontwikkeling doorgemaakt, waarbij het denken over onze coöperatieve identiteit sterker werd, evenals het denken over het belang van goede gezondheid en vitaliteit van onze medewerkers. Dat willen we sterker zelf inhoud geven en uitdragen. Daarnaast zijn we tot inzicht gekomen dat we meer invulling willen geven aan onze maatschappelijke rol rondom de kern van ons domein. Met Roparun vallen alle puzzelstukjes op zijn plaatst.

Roparun: de run op het leven

Roparun is een estafetteloop van meer dan 550 kilometer van vliegveld Twenthe naar Rotterdam die jaarlijks plaatsvindt in het Pinksterweekend. De eerste editie vond plaats in 1992 en is sindsdien uitgegroeid tot een evenement met bijna 9.000 deelnemers. Met deze sportieve teamprestatie halen deelnemers geld op voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Je kunt hierbij denken aan de inrichting van een inloophuis, waar (ex-) kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten. Vakanties voor mensen met kanker en hun familie zodat zij een mooie herinnering kunnen creëren. Workshops in ziekenhuizen waarbij mensen met kanker leren omgaan met uiterlijke veranderingen die ze krijgen door de behandelingen. Of een fijn dagje uit voor zieke kinderen en hun broertjes of zusjes, zodat zij even niet hoeven te denken aan het ziek zijn.

‘Ik doe als cateraar mee met de Roparun, want ik wil graag mijn steentje bijdragen aan het goede doel.’

Angelique (50) verloor op jonge leeftijd haar nichtje en moeder en weet daardoor hoe belangrijk het is om goed afscheid te kunnen nemen. Samen met dochter Lisa (20) doet ze dit jaar mee aan de Roparun.

Terugblik Roparun 2023

De Roparun 2023 heeft een bedrag opgebracht van 2.688.044,21 euro. Bekijk onze video voor een terugblik op Roparun 2023.

'Het is bijzonder om met mijn dochter mee te doen aan Roparun.'

Alfo (54) werkt bij DELA en doet samen met dochter Jasmijn (19) voor het eerst mee met de Roparun. Hij als loper, zij als sportmasseur.

‘Inmiddels vind ik het goede doel van Roparun minstens even belangrijk als de sportieve prestatie.’

Als teamcaptain van DELA Triple D doet Peter er alles aan om een mooi bedrag binnen te halen voor de Roparun.

‘Niemand had me tijdens mijn ziekte beter kunnen steunen dan mijn man Jos.’

'Gelukkig kregen we vlak na mijn behandelingen een Droomdag cadeau van stichting Droomdag, een van de goede doelen die wordt gesteund door Roparun.'

'Door Roparun bewust bezig met mijn overleden ouders.'

In vier jaar tijd verloor Esther (42) haar beide ouders aan kanker. Ze heeft daardoor zelf ervaren hoe belangrijk goede zorg is in de laatste levensfase.

Nelli Cooman: ‘Als ik aan de Roparun denk, krijg ik bijna tranen in mijn ogen.’

Voormalig topatlete Nelli Cooman loste in 1996 voor het eerst het startschot van de Roparun.

‘Tijdens de Droomdag waren we echt even vergeten hoe ziek Co was.’

Mede dankzij goede palliatieve zorg, lieve vrienden en familie en stichting Droomdag hebben ze de laatste weken veel mooie herinneringen kunnen maken.

‘Het uitlopen van de marathon voelde als een overwinning op mijn lijf.’

Marie-José wil met haar deelname aan de Roparun andere mensen die strijden tegen kanker kracht geven.

‘Ik heb lang niet kunnen huilen om mijn overleden zus.’

Mede door de Roparun leert Mario accepteren dat hij er niet meer kan zijn voor zijn zus, maar wél voor anderen die met de ziekte te maken krijgen.

Directeur van stichting Droomdag: ‘Bij ons kunnen gezinnen met een ernstig zieke ouder hun zorgen even loslaten.’

Stichting Droomdag is een van de goede doelen die wordt gesteund door de Roparun.